Gå til sidens hovedinnhold

– Privatiseringen betyr åpenbart forverring i alle barnehagene

Barnehageforeldre i bydelene Søndre Nordstrand, Alna og Vestre Aker krever privatisering av syv barnehager stoppet.

OSLO: Mandag var representanter for alle barnehagene samlet for å legge den videre strategien. De berørte barnehagene som like før jul fikk beskjed om at de skal privatiseres er Asperud og Bjørnåsen (Søndre Nordstrand), Grindbakken og Rønningen (Vestre Aker), og Smedbakken, Frydenlund og Ospa (Alna).

– Vi har to klare krav, og prosessen må stoppes inntil de er oppfylt, sier Eivind Volder Rutle, talsperson for de berørte barnehagene i Søndre Nordstrand.

LES OGSÅ: Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

– For det første krever vi at bemanningsnormen for kommunale barnehager, dvs. en voksen per tre små barn og en voksen per seks store barn, fortsatt skal gjelde for de syv barnehagene som nå er konkurranseutsatt. Og, de skal gjelde i de ti kommunale barnehagene (foreløpig ikke bestemt hvilke) som skal selges i de samme bydelene i løpet av våren, sier Volder Rutle.

Brudd på barnehageloven

Det andre kravet dreier seg om foreldrenes medvirkning.

– Vi krever at prosessen spoles tilbake til start, til før alle viktige avgjørelser ble tatt. Vi mener det som har skjedd er et brudd på barnehagelovens § 4, hvor det står at samarbeidsutvalget (eier, ansatte og foreldre) skal involveres i viktige avgjørelser, sier Volder Rutle.

Han forteller at stemningen i de syv barnehagene preges av oppgitthet.

LES OGSÅ: Ikke selg barnehagen

– Dette er stikk i strid med det byråd for kunnskap og utdanning, Anniken Hauglie sa til foreldrene. Vi skulle ikke merke endringen, i tilfelle bare til det bedre, sier Volder Rutle.

Hundrevis av barn rammes

– Men, dette er blank løgn. Privatiseringen betyr åpenbart forverring i alle barnehagene når de ansatte, noen av barnas viktigste og nærmeste ressurspersoner forsvinner som perler på snor på jobbjakt. Hundrevis av barn rammes, sier han.

Foreldrenes krav sendes nå til Annikken Hauglie.

– Målet er å få stoppet hele prosessen.Vi mobiliserer til fakkeltog, og prøver å få saken opp i bystyret på nytt, sier Eivind Volder Rutle.

LES OGSÅ:

Urolig over at barnebydel blir "prøvekanin" for privatisering

Fikk privatiseringsbeskjeden på Lucia-festen

De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene