RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Prosessen rundt Frydenberg skole en hårreisende parodi


IKKE FERDIG: Frydenberg skole skulle egentlig bli ferdigstilt til skolestart agust 2011, men er foreløpig utsatt til januar 2012.
IKKE FERDIG: Frydenberg skole skulle egentlig bli ferdigstilt til skolestart agust 2011, men er foreløpig utsatt til januar 2012. Foto: FOTO: Marion Juliussen
Nå krever beboerne svar fra politikerne.

HASLE: Boligsameiet i Frydenbergveien 54, vil på vegne av beboerne i området rundt skolen klage på prosessene rundt utbygningen av Frydenberg skole og stiller til veggs ansvarlige politikere.

Del på Facebook

Hele prosessen har vært hårreisende, og en parodi på offentlig virksomhet og politisk prestisjerytteri, sier Fredrik Schei, Styreleder Sameiet Frydenbergveien 54.

Han har sendt ut et klagebrev til samtlige ansvarlige politkere der han utfordrer dem til å ta et møte med representanter fra boligblokkene rundt skolen.

Vi krever et svar. Det virker som om det eneste som ikke har vært viktig i denne prosessen er borgernes rettigheter som enkeltindivider, sier Schei.

LES OGSÅ: Frydenberg ungdomsskole ikke ferdig før jul

– Løgn og feilinformasjon

I klagebrevet peker han på flere kritikkverdige punkter. Blant annet feilinformasjon og løgn fra Undervisningsbygg rundt flere forhold underveis, som fremdrift og ferdigstillelse og dessuten gjentatte brudd på sikkerhetsregler ved byggeplassen, og nestenulykker.

LES OGSÅ: – Kostnadene er viktigere enn elevene

Han nevner også taushet fra politisk hold, og ikke minst manglende vilje til å ta ansvar.

– Jeg forstår ikke vedtaket om at skolen skulle ferdigstilles i august 2011, når bygging ikke kom i gang før 2010. Og ikke minst den permanente dispensasjonen av støyforskriftene som ble gitt av bydelsoverlegen, og opprettholdt av fylkesmannen.

Han reagerer også på det faktum at skolen likevel ikke blir ferdigstilt til skolestart august 2011, noe som har vært hovedargumentet for at alt det ovennevnte var nødvendig.

– Dette er sløsingen med skattepenger, sier han.

LES OGSÅ: Krever utsatt skolestart på nye Frydenberg skole

Politisk prestisjesak

Utbyggingen av skoler i Oslo er blitt en politisk prestisjesak, skolen skulle derfor bli ferdig i tide, koste hva det ville!

Schei vil at politikerne nå skal gi han og de andre beboerne et svar og han har en lang liste med spørsmål i klagebrevet. Blant annet spør han:

- Hvor lenge har dere visst at skolen ikke blir ferdig til skolestart høsten 2011?

- Hvordan kan dispenser fra støyforskriftene være permanente?

- Er det greit å bygge døgnet rundt med et voldsomt spetakkel, over flere år, 15 meter fra boligblokker?

- Er det ok å lyve?

- Hvorfor svarer dere ikke på spørsmål fra pressen?


Han håper politikerne tar utfordringen med å møte han og de andre beboerne for tilsvar.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere