RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I Nedre Slottsgate, som omtales som«Norskegata», selges det sex på høylys dag. Men færre prostituerte er å se etter sexkjøpsloven trådte i kraft. (Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre).
I Nedre Slottsgate, som omtales som«Norskegata», selges det sex på høylys dag. Men færre prostituerte er å se etter sexkjøpsloven trådte i kraft. (Personene på bildet har ikke noe med saken å gjøre). Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Prostitusjon har blitt farligere med sexkjøpsloven

Tall fra Politidirektoratet viser at innføringen av sexkjøpsloven har ført til at flere prostituerte er satt på gaten. Kvinnene vegrer seg også for å anmelde voldelige kunder.

OSLO: Tallene viser at 1.520 sexkunder er blitt bøtelagt av politiet siden loven ble innført i 2009. Bare i Oslo er over 400 leiligheter der prostituerte bor eller selger sex blitt stengt, slik at kvinnene havner på gaten, skriver VG.

Les også: – Nå ber kundene nesten alltid om suging og «full pakke» uten kondom

I slutten av juni vil regjeringen motta en evaluering av hvordan sexkjøpsloven har slått ut, men flere organisasjoner som jobber med og for prostituerte har allerede konklusjonen klar.

Volden mot de prostituerte har blitt tøffere, ranere og voldsmenn har disse kvinnene som mål og de prostituerte stoler ikke på politiet og tør derfor ikke anmelde volden. Årsaken til det siste er at de da må oppgi adresse, som i mange tilfeller er det stedet de bor og selger sex fra.

Les også: Ottar står fram som sexkjøper

Astrid Renland i PION sier at de prostituerte føler seg kriminalisert og jaget av politiet.

– Før loven kom ble det snakket mye om å bekjempe bakmenn, og at loven skulle være forebyggende mot sexkjøp, uten at selgere ble rammet. Men i praksis er det blitt mer utrygghet og mindre sikkerhet for sexarbeidere, sier Renland.

Politiet på sin side sier til VG at de er klar over at vold er et problem, men at de ikke kan etterforske saker hvis de ikke har en adresse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere