*Nettavisen* Nyheter.

– Provoserende miljøsvin!

På gangstien like ved Mortensrud senter har noen tatt seg friheten å slenge fra seg masse skrot. Foto: FOTO: KJETIL ULVESTRAND

Flere personer har kontaktet Nordstrands Blad i forbindelse med nyoppstått forsøpling på Mortensrud.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Er det private som har kasta dette her? undrer Ulvestrand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Lite pent syn. – Hvem kan fjerne dette?

MORTENSRUD: – Vi kan ikke vite om det skyldes at folk ikke vet bedre, eller om de har vært på Grønmo og møtt lukket port eller høy pris. Uansett er det provoserende når vårt lokalmiljø brukes som søppelfylling, mener Kjetil Ulvestrand.

Han forteller at en haug med asfalt kom der en gang i starten av juli, mens søppellasset med PC, malingsspann og sengegavler ble oppdaget tidlig i august.

– Når asfalten i tillegg er dumpet midt i gangveien til kirka slik at man ikke kommer forbi med barnevogn eller rullestol, virker det som en helt hodeløs handling, sier han.

Hva gjør vi?

Ulvestrand tror at sjansen for å få tak i miljøsvina er liten.

– Det største problemet er at når denne søpla blir liggende over tid, gjør det at terkselen for søppelkasting blir lavere hos andre, mener han.

Den ferske Mortensrud-beboeren sier at han godt kan bli med på å rydde opp, men for å få flyttet asfalten må man ha kraftigere utstyr enn det han har tilgang til.

– Hvem kan hjelpe til med det? Må vi betale for å levere søppel andre har dumpet slik som dette? spør han.

I så fall vil det påvirke hans entusiasme for å rydde opp etter andre.

Alle må bidra

– Hvis jeg var sentersjef på Mortensrud så ville jeg blitt med på å ta i et tak. Det er rett ved senteret. Blir det liggende bidrar det til forsøpling av Mortensrud. Vi må ta et felles ansvar her og sørge for at det blir plukka opp, så ikke alle skal kaste fritt, oppfordrer Ulvestrand.

En kjapp telefon til Ruskenpatruljens telefonnummer 924 60 800 gir et positivt svar. De samarbeider med alle som ønsker en renere by og lover å se på saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.