RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Prøver å bruke Oslo


Aktive ungdommer i Bydel Frogner sitter ikke bare og slapper av på kafé i sommer. Bak navnet "Sommerc@feen" skjuler det seg en rekke tilbud og aktiviteter. Foto: Privat
Aktive ungdommer i Bydel Frogner sitter ikke bare og slapper av på kafé i sommer. Bak navnet "Sommerc@feen" skjuler det seg en rekke tilbud og aktiviteter. Foto: Privat
– Gjennom Sommerc@feen og ferieklubben ønsker vi å gi barn og ungdommer opplevelser, sier Isabel Espinoza.

VIKA: C@feen i Cort Adelers gate er basen for ungdomstilbudene til barn og ungdom denne sommeren. Det vil si, det er stengt i juli, men de siste par ukene i juni har det vært full aktivitet, og det samme er det igjen i august, i ukene før skolen starter opp igjen.

Det er tilbud om aktiviteter både for aldersgruppen 10-13 og 13-18 år. Tilbudet er byomfattende, men de fleste som deltar, er barn og ungdom fra Bydel Frogner.

Ungdommer på tur

Isabel Espinoza, leder for Ungdomstjenesten i Bydel Frogner, kan fortelle at tilbudene for begge aldersgrupper allerede har vært veldig populære, og ferieklubben for den yngste gruppen er fullbooket også for august.

Men når det gjelder Sommerc@feen for de eldste, er det stadig plasser. Espinoza forteller at aktivitene er varierte og populære. Båtturer, utflukter til Tusenfryd, actionopplevelser på Megazone og grilling i parken er bare noe av det som står på programmet. Når vi snakker med Espinoza, er 16-17 ungdommer på Megazone, en av de klart kuleste aktivitetene.

– Vi prøver å bruke Oslo og er mest mulig ute, i hvert fall så lenge været holder, sier Espinoza, som syns det er viktig å være med på å gi ungdommene gode opplevelser.

Gratis og viktig

– Det er ganske mange barn og ungdommer som ikke har de store ferieplanene. Noen har for eksempel foreldre som jobber om sommeren. At dette tilbudet er gratis er også veldig viktig, sier ungdomslederen, som sier at det merkes at behovet er stort.

– Hvilke aktiviteter er aller mest populære?

– Det har vært båtturene. Og turene til Tusenfryd. Og Megazone..., sier hun.

Mange populære aktiviteter altså. Og høydepunktene står i kø også når Sommerc@feen starter opp igjen tirsdag 3. august. Fra programmet kan nevnes blant annet bading og grilling både på Huk og Langøyene, 3-kamp på Oslo gladiators og minigolf.

Mer informasjon om ungdomstilbudene finner du for øvrig på www.cafeen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere