*Nettavisen* Nyheter.

– Punk handler om å nyte livet

Punk handler ikke lenger om ruteknusing og politihets, mener ska-punkerne i Uenig. Nå handler det om livsnytelse og selvrealisering.

OSLOFJORDEN: Noe av det første Christian Rocking Roland og Tobias Hagen snakka om da de møttes var hva punk er for dem. Det handler ikke lenger om å knuse ruter, kaste stein på politiet og store ungdomsopprør.

– Det er klart at det er en del av punkens historie. Men punk for meg i dag handler mer om å gå tilbake til barndommen, være litt rampete, dra på fylla med kompiser og heller løpe fra politiet, sier Tobias.

Det er barnsligheten, enkeltheten og energien i punken som er viktig. Det å kunne rømme fra en litt kjip verden og bare si at nå er det fredag.

– Det handler om å nyte livet. Punk har en enkelthet som mye annen musikk ikke har. Det er enkelt å følge og veldig lett fengende, sier Rocking Roland.

LES OGSÅ: – Nå trenger vi Oslos hjelp

Møttes gjennom musikken

Uenig starta opp i fjor høst. Rocking Roland hadde spilt i band i Kristiansand i over ti år, men ville prøve noe nytt. Derfor flyttet han til Oslo for å finne likesinnede.

Han hadde testa ut en rekke forskjellige ting før han og Tobias over en pils fant ut at de ville og mente akkurat det samme når det kom til musikken.

– Jeg har jo spilt i mange band, men dette er første gangen jeg spiller det jeg virkelig brenner for, og har truffet en som vil det samme, forteller han.

Låta "Svartsjuken", som kan stemmes på i Bandwagon, er skrevet av Tobias og har i studio fått vokalhjelp av Lisa Uhlen Ryssevik.

Akkorder og melodien på låta kom da han var i California og hørte på surfemusikk.

– Så bodde jeg i Edinburgh et år og hadde et avstandsforhold til kjæresten min. Da skrev jeg om hvordan et avstandsforhold kunne føles på de litt tyngre kveldene.

HØR OG STEM PÅ "SVARTSJUKEN" HER

Går for samhold gjennom musikken

Blant musikken de hører på selv nevnes Sublime, Ebba Grön, Rancid, Kjøtt, Jokke og Peter Tosh.

Selv går de inn for å lage musikk som skaper samhold både hos publikum og dem selv.

– Et refreng bør kunne synges med på. De aller kuleste konsertene er de hvor du står en halvmeter fra vokalisten og dere spytter på hverandre fordi alle står å synger, mener Tobias

– Skal du på en konsert med oss så skal du på fest. Du er hes, svett og sliten når du drar derfra, og du er i mye fetere humør enn da du kom.

LES OGSÅ: Slapp seg løs etter Kvelertak-konsert

Enige om å være uenige

Kjemien er på topp både musikalsk og sosialt, men navnet Uenig har opphav i en krangel som nesten stoppet demoinnspillinga deres i våres. Da de etter bare noen måneder med øving i en kjeller på Grünerløkka bestemte seg for å komme seg i studio, var ikke alt rosenrødt.

– I studio ble vi jo på mange måter bedre kjent med hverandre, forteller Rocking Roland.

– Jeg har et veldig stort ego, og har aldri før spilt i et band med en som har et like stort ego som meg. Det bød på en del utfordringer.

Etter en rekke hat-mail og krangling, fant de ut at dette var for fett til å krangle bort, og Rocking Roland foreslo enkelt og greit at de skulle si seg enige i å være uenige.

Situasjonen ble avvæpna, demo ble spilt inn og bandet fikk et navn.

I høst beveger Uenig seg enda lenger inn i skaens verden, når de spiller inn et fullt reggae-album.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag