RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Pynten bør rives


TO KAN BLI EN: Bydelsutvalget på Nordstrand ber om at det utredes for felles administrasjon av Pynten og Blåfjellet barnehager som ligger ved siden av hverandre i Mellombølgen 133 på Lambertseter. BU mener Pynten må erstattes med et nybygg.
TO KAN BLI EN: Bydelsutvalget på Nordstrand ber om at det utredes for felles administrasjon av Pynten og Blåfjellet barnehager som ligger ved siden av hverandre i Mellombølgen 133 på Lambertseter. BU mener Pynten må erstattes med et nybygg. Foto: Foto: Aina Moberg
Uken før en avdeling ved Pynten barnehage ble stengt på grunn av helsefare, anbefalte bydelsutvalget å rive barnehagen.

LAMBERTSETER: Lokalpolitikerne skulle uttale seg om et reguleringsforslag for Mellombølgen 133 hvor både Blåfjell og Pynten barnehage ligger.

I forslaget er det ønske om å utvide dagens areal for å gi mer uteareal til Blåfjell og nok plass til å utvide Pynten med seks avdelinger.

Felles administrasjon

Et enstemmig bydelsutvalg (BU) ser positivt på reguleringsforslaget. Av hensyn til langsiktig driftsøkonomi anbefaler BU imidlertid at Pynten barnehage rives og erstattes med et vesentlig større nybygg.

Høyres gruppe fikk også full støtte for følgende forslag: «BU ber i tillegg om at det utredes felles administrasjon av Pynten og Blåfjellet barnehager»

Står på lang venteliste

En uke senere ble altså Småtrollavdelingen i Pynten hastestengt etter besøk av bydelsoverlegen og en helsekonsulent (se Nordstrands Blad 5. juli).

Pynten barnehage ble bygget i 1960 og var i sin tid Oslos største barnehage. I dag er bygningen, i følge bydelen, både nedslitt og uhensiktsmessig utformet for barnehagedrift.

Fungerende bydelsdirektør Vildgun Steinhaugen presiserer at det er Omsorgsbygg som eier og er ansvarlig for vedlikehold, ventilasjon og det byggtekniske ved barnehagen.

I Omsorgsbygg beklager man Pyntens dårlige forfatning, og at en avdeling nå er stengt.

– Pynten står på en liste over 19 barnehager som nå prosjekteres for rehabilitering. Arbeidet skal skje i 2013, sa kommunikasjonssjef Marte Svenneby til Nordstrands Blad sist uke.

Alternativ løsning

Inntil det blir bestemt om Pynten skal rives eller rehabiliteres, må man finne en alternativ løsning for Småtrollavdelingens 9 barn og ansatte slik at de har et sted å være etter sommerferien.


Les mer om Pynten barnehage her:

Lagde sin egen sinnataggen

Mangel på lokalkunnskap

Jakter på barnehagetomter

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere