*Nettavisen* Nyheter.

– Rampen er et sikkerhetsproblem

Undervisningbygg sier at rampen er uønsket av både skolen og aktivitetsskolen, men utelukker den likevel ikke helt i fremtidsplanene.

MANGLERUD: Kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i Undervisningsbygg påpeker at rampen i sin tid ble oppsatt ulovlig og utgjør en sikkerhetsrisiko som de må ta ansvar for.

– I dag ligger rampen på skolens tomt og tett inntil bygget. Dette utgjør faktisk et sikkerhetsproblem. Både i forhold til selve konstruksjonen og å holde elevene unna Skolen må sette ut vakthold i friminuttene for at barna ikke skal ta seg inn på rampen, sier Thorsen.

Opprusting i 2011

Undervisningsbygg har planer om å ruste opp hele uteområdet til Manglerud barneskole i 2011.

– Bydel Østensjø er invitert til å være med i prosjektgruppen og skal representere ungdommene som ønsker å beholde rampen, sier Thorsen.

– I dag ønsker skolen og ikke minst aktivitetsskolen at rampen skal fjernes i sin nåværende form. Undervisningsbygg har først og fremst ansvar for at elevenes sikkerhet blir ivaretatt og behov dekket, men vi er også opptatt av at skolen og uteområdet skal være et samlingspunkt for nærmiljøet etter skoletid, presiserer Thorsen.

– Bydelen har så langt tatt ansvar for den ulovlig oppsatte rampen og utført mindre reparasjoner og samtidig sørget for inngjerding med lås. Dette respekteres dessverre ikke alltid, sier Thorsen og tilføyer:

– Reparasjoner som er utført på rampen i sommer, er gjort uten å søke om dispensasjon fra Plan- og bygningsetaten.

Ikke helt utelukket

Thorsen sier at Undervisningsbygg har en rekke tilsvarende opprustningprosjekter, hvor samarbeidet og planleggingen foregår sammen med skoler og nærmiljø med stor suksess.

– Foreløpig er man i en tidlig fase i planleggingsarbeidet, men det kan hende at man i fellesskap med skateboardentusiastene/klubben, bydelen og skolen kan komme fram til gode løsninger for alle parter. Det betyr at en ny, moderne og sikkerhetsklarert rampe som er lovlig oppsatt, ikke er helt utelukket ennå, sier kommunikasjonsdirektøren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.