*Nettavisen* Nyheter.

– Rart det han sier

Varaordfører Aud Kvalbein synes BU-leder Hans Christian Lillehagen uttaler seg kritikkverdig om Ensjøtunet. Foto: FOTO: Arkiv

Varaordfører Aud Kvalbein (Krf) vil selv besøke eldresentrene på Ensjø og Vålerenga for å sjekke ut fakta. Hun reagerer på Lillehagens uttalelser.

OSLO: Kvalbein blir svært bekymret over signalene fra Lillehagen om at bydelen bør trekke seg vekk fra Ensjøtunet eldresenter, som drives av Frelsesarmeen.

LES SAKEN: Klarte å redde tilbud

– Jeg synes det han sier virker litt rart. Ensjøtunet har vært der i mange år og er veldig populært. 950 er registrert som brukere av senteret. Det utgjør omlag 40 prosent av bydelens eldre. Hvorfor i all verden vil han legge ned et eldresenter som er så populært, spør Kvalbein seg.

Hun stusser også over påstanden om at byrådet tvinger bydelen til å betale for eldresenteret.

– Det skjønner jeg ikke noe av. Såvidt jeg vet har bydelen en avtale med dem. Jeg vil sjekke mer rundt disse avtalene, sier Kvalbein, som i dag avlegger besøk på Ensjøtunet og Vålerenga.

Hun synes debatten om å legge ned slike sentra er trist.

– Jeg er entusiastisk for eldresentere. De er viktige for den eldre befolkningen, sier Kvalbein.

Hun tilbakeviser også påstanden om at ikke alle pengene som tilfløt Oslo kommune av eldremilliarden, har gått til eldreomsorg.

– Det er ikke sant. Vi har satt av 20 prosent til investeringer i eldreomsorgen. Alle pengene går til eldreomsorg, blant annet i Omsorg Pluss og sykehjem, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.