RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Refleks redder faktisk liv!


Klassen Gjallarhorn fant tilsammen 886 reflekser. FOTO: ELISABETH C. WANG
Klassen Gjallarhorn fant tilsammen 886 reflekser. FOTO: ELISABETH C. WANG
Klassene Gjallarhorn og Sleipner ved Skøyen skole gikk helt til topps kampanjen «Klar, ferdig, gå - med refleks», hvor et punkt var å samle inn flest ubrukte reflekser. Torsdag var de samlet på Rådhuset.

SKØYEN/SENTRUM: 6700 skolebarn i Oslo har engasjert seg i oppkjøringen til årets reflekssesong. Gjennom kampanjen «Klar, ferdig, gå - med refleks» har de i løpet av to høstuker gått 38. 420 turer til skolen, samtidig som de har deltatt i skattejakt etter ubrukte reflekser hjemme hos seg selv. Resultatet ble en samling på hele 42. 500 reflekser.

Foreldreovertakelse

På Refleksdagen torsdag hengte refleksene både på barn og voksne i det de ankom Rådhuset for premieutdeling.

– I dag er det foreldreovertakelse på Skøyen skole, så det er vi som har hatt gleden av å følge alle de spente og stolte barna hit ned, smiler Terese Haaland.

– Kan sikkert blir flinkere

9-åringene Magnus og Phillip fra klassen som vant konkurransen, Gjallarhorn, mener begge det er svært viktig at alle bruker refleks, også de voksne. Og de er ikke sene om å fortelle utsendte journalist hvorfor de mener refleks er viktig.

– Bruk av refleks sparer liv fordi man blir mye enklere å se når man går ute når det er mørkt, sier Magnus.

– Vi bruker refleks begge to og hele skolen er egentlig flinke til å bruke det. Jeg tror mange av foreldrene våre bruker det også, men de kan sikkert bli enda flinkere til det, sier Phillip.

Flotte premier

Ettersom ordfører Fabian Stang var syk torsdag ble det noen forandringer i det opprinnelige programmet, men premiene ble likevel delt ut. Førsteplassen som denne gangen ble kapret av Skøyen skole og klassen Gjallarhorn ble premiert med 10.000 kroner de kan benytte fritt. De andre åtte gruppene, blant dem klassen Sleipner fra Skøyen skole og Smestad skole, fikk 5. 000 kroner hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere