RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Regner med å ha ryddet opp i løpet av uka

SOS Rasisme bryr seg ikke med hva lokallagene bruker pengene på, men regner med at russen på Bjørnholt har pengene sine i løpet av denne uka.

OSLO/HAUGESUND: SOS Rasisme fikk inn vel 36.000 kroner fra Smart Club 5. mars og lover nå å utbetale pengene raskt.

– Nå fikk vi disse pengene fredag for to uke siden og føler ikke vi ligger dårlig an her, men jeg regner med at vi har ryddet opp i løpet av uka, sier Kjell Gunnar Larsen som er hovedkasserer i SOS Rasisme.

Bård Frantzen, som jobber på SOS Rasisme sitt oslokontor, og som organiserte dugnaden, forklarer hvorfor det har tatt så lang tid.

– Det har gått treigt med å få utbetalt pengene fordi vi har hatt et stort arbeidspress sentralt i det siste. Dette er ikke noe vond vilje fra vår side, de har ikke gjort oss en tjeneste og SOS Rasisme sentralt sitter ikke igjen med noe etter dette, sier han.

Antirasistisk russebil

At penger tjent i SOS Rasismes navn brukes til en russebil synes Frantzen og Larsen er helt greit.

– Hvis det er en antirasistisk russebil synes jeg det er helt greit, sier Larsen.

– Hva lokallagene gjør med pengene driter jeg i. Hvis vi skulle grepet inn i lokallagenes økonomi ville det vært et overtramp mot organisasjonsdemokratiet, sier Bård Frantzen.

Avkrevd personalia

SOS Rasisme fikk personlige opplysninger fra dugnadsdeltakerne før de møtte opp på Smart Club, da de møtte opp og i ettertid da jentene tok kontakt med organisasjonen for å klage på at pengene ikke var kommet.

SOS Rasisme ble i år fratatt støtte på Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner på 4,5 millioner kroner på grunn av tvil rundt medlemstallene. Hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen mener innkrevingen av personalia i forbindelse med dugnaden var feil og ikke noe som var initiert av SOS rasisme.

– Det var helt feil. Det var ikke slik vi hadde fått beskjed om at det skulle skje, vi ble bedt om å oppgi vårt organisasjonsnummer. Vi har ingen interesse av disse personopplysningene. Vi trenger dem ikke og vil ikke ha dem, sier Larsen.


Smart Club bekrefter at det var de som krevde inn personopplysninger i forbindelse med dugnadsarbeidet.

– Det er del av rutinen hos oss. Selv om pengene går til en organisasjon må vi vurdere om dette skal lønnsinnberettes for alle som jobbet, sier Martha Bergh Lunde som er viseadministrerende direktør i Smart Club.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere