RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Respekter "Gjennomkjøring forbudt" skilt!


Carina (7,5) pleier å gå skogsløypa til skolen. – Det er tryggere, mener pappa Magnus Ravnum og Nina Otterbech, mamma til Niclas i vogna.
Carina (7,5) pleier å gå skogsløypa til skolen. – Det er tryggere, mener pappa Magnus Ravnum og Nina Otterbech, mamma til Niclas i vogna.
– Folk må respektere "gjennomkjøring forbudt skilt", hvis ikke bryter de loven! Det sier Liv Jorunn Eriksen i bydelsutvalget. Hun irriterer seg over bilister som setter barns liv i fare.

PRINSDAL: På tampen av fjoråret ble det i gang satt graving i forbindelse med fjernvarmerør i hele Øvre Prinsdals vei. I følge Prinsdalbeboer Liv Jorunn Eriksen har veien blitt betydelig smalere i anleggsperioden.

– Veien er smal nok fra før med mange parkerte biler og stedvis busker i grøftekanten, som gjør sikten dårlig. Veien der det graves har nå bare halv bredde og det er jo ikke fortau her. Skolebarna har vært henvist til å dele skolevei med alle de bilkjørende i morgenrushet. sier hun.

Farlig morgenrush

BU-politikeren uttrykker stor bekymring for gjennomgangstrafikken. Det er strekningen fra Hauketo og Prinsdal skole og ned til krysset Hauketoveien/ Øvre Prinsdalsvei, hvor morgenrushet kommer, som er bekymringen. Øvre Prinsdals vei er en skolevei, der barn fra seks til 10-års alder er på vei til Aktivitetsskolen på Prinsdal skole allerede før klokken 08 på morgenen.

– Det er i denne perioden at "snikkjørerne" fra syd for Oslo benytter Øvre Prinsdals vei via Høydalveien og Lerdalsfaret for å unngå å sitte i bilkø langs Nedre Prinsdals vei, forteller hun.

Eriksen nevner at det skal ha oppstått mange farlige trafikksituasjoner for skolebarna.

– Unger som går på skolevei går ofte i flokk, og de tøyser og tuller med hverandre. Da kan ulykken fort skje i møte med bil, sier hun.

Hun har tidligere vært i kontakt med Samferdselsetaten og bedt om at skoleveien sikres. Eriksen har blant annet bedt om at det settes opp tilstrekkelige byggegjerder rundt grøftene som graves for fjernvarmerør. Hun har også ytret ønske om at busker i grøftekanten fjernes, og at det settes opp gjennomkjøring forbudt skilt i kryssene Nedre Prinsdals vei/Høydalveien og Nedre Prinsdals vei/Lerdalfaret.

– Samferdselsetaten har sagt nei til det. De mener det er vanskelig å kontrollere om trafikken er gjennomkjøring, eller kjøring til eiendommene. Det samme sier politiet. Det betyr at folk ikke respekterer skilt, og det er veldig ille, mener Eriksen.

Bryter loven

Det var Hafslund, som står for gravingen, som ringte henne og sa at de ville sette opp skilt.

– Jeg synes det var veldig bra at Hafslund reagerte så fort, og jeg er veldig takknemlig for det.

Tre skilt med "gjennomkjøring forbudt" er nå satt opp. Allikevel blir dette ignorert av kjørende.

– Jeg synes de har en dårlig moral og holdning. Det er stort sett matpakkekjørere som skal fram og tilbake, som tar lite hensyn. Er en vei stengt, eller har gjennomkjøring forbudt, så er det fordi man ikke ønsker biltrafikk der! Her er det satt opp skilt for å beskytte barn på skolevei og det er utrolig at voksne mennesker prioriterer seg og bilen foran barn, sier hun.

Eriksen går tur med hunden sin på kvelden og treffer alltid noen å snakke med. Da får hun gang på gang bekreftet at flere bekymrer seg for skolebarna. – På sikt ønsker folk i området en permanent løsning på at det blir gjennomkjøring forbudt. Det er lov å håpe, sier Eriksen.

Hun mener det er en helt feil prioritering i samfunnet,når folk skal få slippe noen minutter i bilkø, mens man gjør en skolevei utrygg.

– De kan ikke prioritere biler framfor barn på skolevei!

Trafikkguider til pers

Rektor ved Prinsdal skole, Kjersti Vågmo, er fullt klar over trafikksituasjonen rundt skolen. Hun forteller at de har bedt entreprenøren for fjernvarmerørene om å holde dem fortløpende oppdatert om graveprosessen, som skal vare helt fram til 15. august. Samtidig oppfordrer hun foreldrene til å gå til skolen og til å overholde skiltingen.

– FAU tar nå tak i trafikkforholdene ved å la to-tre trafikkguider stille, når alle våre elever kommer til skolen. Vi håper at ting blir bedre, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere