*Nettavisen* Nyheter.

– Resultatene for Oslo var begredelige

Mange steder i Oslo har ikke syklistene noen plass å gjøre av seg. Det kan lett føre til både forvirring, kaos og ulykker. Foto: FOTO: MARTE KRISTIANSEN

For to år siden mente syklister at Oslo var av de dårligste sykkelbyene i landet. Nå kan du si din mening.

OSLO: – Oslo var en av de dårligste sykkelbyene, det var faktisk ganske begredelige resultater for Oslo, sier generalsekretær i Syklistenes landsforening (SLF), Rune Gjøs.

Han sikter til den landsomfattende undersøkelsen SLF gjennomførte i 2008. Den gangen kom Oslo på 18. plass av i alt 20 undersøkte byer. På topp kom naboby, Lillestrøm.

Les også: Lover økt trykk på sykkelveibygging

Nedslående resultater

Det var syklistene selv som svarte på til sammen elleve spørsmål om sykkelforholdende i sin egen by. Alt fra tilrettelegging, tilgang til sykkelparkering og muligheten til å ta med sykkel på kollektivtransport ble behørig dekket.

DETTE MENER SYKLISTENE: – HVORDAN ER DET Å SYKLE I OSLO?

Nå skal syklistene igjen ta stilling til sykkelsituasjonen i byen sin, og Gjøs mener Oslo har store forbedringspotensialer.

– Vi fikk veldig god respons på undersøkelsen, vi sendte resultatene til alle byene og fikk veldig gode tilbakemeldinger. Mange av byene har også brukt dem til å bedre forholdende for syklistene, sier han, og legger til:

– Resultatene fra 2008 var ganske nedslående. Det var bare fire byer som fikk bedre enn tilfredstillende. Jeg er veldig spent på årets undersøkels, og håper selvsagt at det skal være en bedring. Nå har vi jo for første gang et sammenlikningsgrunnlag, sier Gjøs.

DittOslo.no har fulgt sykkelsaken tett, og senest i forrige uke uttalte leder for SLF Oslo, Torstein Bremset, at han var skeptisk til om byrådet klarer å innføre de tiltakene de lover for å bedre sykkelforholdende i hovedstaden.

Håper på bedring

Den siste uken har vi også bedt om å få historier og bilder fra sykkel-Oslo, fra dere lesere, og det er mye som tyder på at verken syklister, gående eller bilister er fornøyde med situasjonen.

Gjøs frykter at det ikke har skjedd noen forandring siden 2008.

– Jeg håper jo virkelig at syklistene synes det er bedre nå, hvis ikke er det virkelig ille, sier han.

Les også: – Politikerne tåkelegger sykkelsaken

Resultatene fra årets undersøkelse skal være klare i oktober. Du kan sende inn dine svar fram til 10. september.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.