RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ring oss og bli med på tur!


Mona Thorbjørnsen har rekruttert nye natteravner, som har barn på Lambertseter skole.
Mona Thorbjørnsen har rekruttert nye natteravner, som har barn på Lambertseter skole.
Takket være alle de frivillige på Lambertseter, med natteravnleder Mona Thorbjørnsen i spissen, er Lambertseter området godt rustet med natteravner framover. Hun oppfordrer lokalbefolkningen til å være med dem ut på tur.

LAMBERTSETER: – Bli kjent med nærmiljøet ditt før nærmiljøet blir kjent med barnet ditt, sier Mona Thorbjørnsen på foreldremøtene som hun er på en gang i året for å snakke med foreldrene.

– Jeg setter stor pris på å få komme inn i klassen og si hvem vi er og hva vi gjør.

Forrige onsdag gikk startskuddet for ravnene dette året.

– Vi går onsdager og torsdager for da vet vi at vi møter barn og ungdom ute, det har vi fått tilbakemeldinger på, forteller Thorbjørnsen.

– Det er hyggelig å møte befolkningen. Vi møter masse hyggelige Lambertseter folk. Det er mange koselige, både eldre og uføre, barn og ungdom, som er ute på kvelden. Når du setter på deg vesten så har du en misjon, sier hun.

Gå tur med Natteravnene

Lambertseter gjengen har et spesielt tilbud som kalles "følge hjem ordning".

– Vi starta med denne ordningen for syv år siden. Vi leste så mye i avisa om at TT kortene ble reduserte, så da begynte vi her med å gå mer ut på ukedager. Vi begynte å gå tidligere på kvelden og vi ser følger og konsekvenser av det, sier Thorbjørnsen.

Natteravnene har alltid meg seg mobiltelefon når de er ute og går. Den kan folk ringe til hvis de ønsker å bli fulgt hjem, eller om de kunne tenke seg å være med på tur. Ravnene oppfordrer nemlig lokalbefolkningen til å bli med dem ut på tur på kvelden.

– Sitter du alene hjemme - bare ring oss! Vi kan hente deg hjemme og følge deg tilbake igjen. Om du bare orker en halvtime så er det opp til deg. Det er rett og slett flere ensomme der ute enn vi tror, det er et emne som er tabu. Har du lyst til å være med så er det bare å ringe, sier natteravnlederen engasjert.

Nummeret du kan ringe er 913 31 612.

– Vi får faktisk telefon fra barn og ungdom som spør om vi kan følge dem hjem når de er utrygge. Vi er aldri mer enn 10 minutter unna, vi går raskt ned fra bergkrystallen.

Hjelpende gatesoldater

Når minusgradene suser rundt ørene og du egentlig er ganske trøtt og sliten, så kan du jo ha dette i bakhodet: Natteravnerne ønsker å hjelpe. De er der for å gjøre din hverdag tryggere.

I begynnelsen av vinterferien kunne natteravnlederen telle 127 frivillige. I løpet av ett år går de 3 økter på to timer hver.

– De synes at det er greit. De tror at det er mer før de begynner, men det er ikke det. Passer det ikke den gangen du skal gå kan du bytte. Jeg lager lister og følger opp, sier hun.

– Jeg setter kjempe stor pris på alle som stiller opp. Jeg er veldig heldig, mener hun.

Men kanskje det egentlig er Lambertseter området som er mest heldig?

Kaffedeal

Daglig leder ved Shell 7-eleven, Lambertseter, Bård Vilming, synes det er bra at det kommer noen voksne inn på bensinstasjonen på kvelden.

– Det viser at det er noen som følger med i nærmiljøet. Bensinstasjoner kan være steder hvor ungdom har en tendens til å henge, men vi er heldigvis ikke plaget av det, sier han.

For noen år tilbake kom han på en idé om at han kunne påskjønne natteravnerne litt med å lodde ut gratis bilvask et par ganger i måneden. I tillegg lar han dem forsyne seg med varm drikke når de er på vakt.

– Det er bare hyggelig det. Jeg setter pris på dem, sier han.

Mona Thorbjørnsen legger ikke skjul på at hun og de andre ravnene er fornøyd med ordningen.

– Det er ikke vanlig for natteravnere, det som vi på Lambertseter får, så vi setter utrolig stor pris på det. Resten av norges land har det ikke sånn når de er ute og går, det her er helt unikt, sier hun takknemlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere