Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Rir på stavene nedover løypa!

Fra venstre: Marianne Bjørn-Hansen (Fagerborg),Bodil Glad (St.Hanshaugen), litt bak: Ellen Hanne Geirbo (Nordberg),Anne Marie Grande (Refstad) og Netten Grav (Ullern). Foto: Kristin Tufte Haga
Fra venstre: Marianne Bjørn-Hansen (Fagerborg),Bodil Glad (St.Hanshaugen), litt bak: Ellen Hanne Geirbo (Nordberg),Anne Marie Grande (Refstad) og Netten Grav (Ullern). Foto: Kristin Tufte Haga
– Kjempegøy å sette utfor bratt-bakkene i Måneskinnsløypa. Er det isete, rir vi bare på stavene nedover! sier Marianne (67), Ellen Hanne (64), Bodil (70), Anne Marie (69) og Netten (81).

SOGN: – Det startet med at Skiforeningen for mange år siden arrangerte trimgrupper på Sognsvann om formiddagen, og det ble jo da helt tilfeldig hvem som ble med. Treneren var Netten Grav - og hun har siden vært vår ledestjern! Netten har gitt oss naturglede og skiglede, og gir oss stadig inspirasjon til spennende opplevelser, og til det å få noe ut av tilværelsen selv om årene går og «vondtene» kan øke på. Men vi gir oss ikke, sier den sammensveisede gjengen av veldig spreke godt voksne damer, som NAB møtte på Sogn onsdag formiddag.

30-års fellestrim!

I rundt 30 år (!) har damene møttes hver onsdag for trim. Da Skiforeningen avsluttet sitt felles treningsopplegg, fortsatte damene trimtreffene, i tillegg til jobb og familie.

– Fra første stund har vi gjort hyggelige ting sammen. I 80- og 90-årene gikk vi flere år sommerstid over Hardangerjøkulen. Vi tok morgentoget til Finse, satte igjen klesskift, kylling og vin på stasjonen, gikk over jøkulen, kom tilbake til Finse stasjon etter seks timer, skiftet ute i sneen og gikk på Bergenstoget ca klokken seks. Så hadde vi et hyggelig måltid med hvile ombord, og var hjemme igjen sent samme kveld.

Også utenlands-fjell

I tillegg har det vært mye sosialt, blant annet jule- og sommeravslutninger.

– Vi er også på kulturelle utflukter, i tillegg til sykkelturer i Marka og fjellturer om høsten. På begynnelsen av nittitallet begynte vi også med utenlandsturer annethvert år: Vi har vandret i Spanias fjell flere ganger, både i syd, vest og nord, vi har gått like ofte i Tyrkias fjell, og vært på seiltur der. Vi har også vandret på Madeira og nå sist høst på Gran Canaria, forteller damene. ved Bodil og Marianne.

LES OGSÅ: Tore på Måneskinnssporet

– Løypene bare venter på oss!

Forrige onsdag ble skituren fra Sogn og «oppom» Kikut. Og damene skryter av sporforholdene.

– Løypekjørerne lager supre løyper som bare venter på oss, føler vi når vi kommer tidlig om morgenen. Selv om det har snedd kvelden før er alt klart tidlig neste dag. De gjør en kjempefin jobb!

Og damene har ikke noe imot å sette nedover brattbakkene i Måneskinnsløypa.

– Det er jo kjempegøy! Er det isete, så rir vi bare på stavene nedover for å bremse farten, sier damene.

Til gruppa hører også Ingeborg Astrup, Slemdal, og Cathrine Schultz, Ris, og Tove Egelund, Ullern, men disse var ikke tilstede forrige onsdag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!