*Nettavisen* Nyheter.

– Røa er en lårhalsfelle

Farlig føre: Dårlig strødde veier skaper problemer for beboerne på Røa. Her utenfor Essostasjonen like før jul.Foto: arkiv Foto: Arkiv

Dårlig strødde veier skaper livsfarlige situasjoner på Røa.

RØA: – Mange eldre har store problemer med å komme seg rundt. Enkelte fortau er det vi vil kalle "lårhals-feller," sier Jarle Aabø.

Talsmannen for Røa Vel har sett flere nestenulykker enn han liker i vinter. Og han er ikke i tvil om hvorfor.

– Det er huseier som har plikt til å strø, og vi forventer at særlig områdene rundt Røa-krysset følges løpende og tett opp. Slik vi har det til tider, kan vi rett og slett ikke ha det, sier Aabø.

Delt ansvar

Daglig leder ved Esso på Røa, Morten Kristiansen, hevder han og stasjonens ansatte gjør sitt beste for å holde stasjonsområdet sikkert for fotgjengere.

– Vi salter og strør etter behov. Vi får mange henvendelser om glatt føre, og disse følger vi opp så tett vi kan, sier han.

Også ved Røa Senter har det vært problemer. Driftssjef Jarle Lindberg mener også han har god kontroll.

– Vi strør daglig, og ekstra ved behov. Vi har rutine på å gå gjennom dette hver dag, sier han.

Les også: Det glatte vanvidd

Trenger oppholdsvær

På veiene utenfor driftseiendommene er det Mesta som strør veiene for Oslo kommune. Medieansvarlig Erik Riste melder om en utfordrende nyttårshelg.

– Når det har vært så mildt som nå, smelter isen så fort at grusen ikke fester seg. Når det så begynner å regne, blir grusen skyllet bort, eller den smelter ned i isen, sier han.

Han forsikrer om at Mesta strør ofte, men at han trenger bedre forhold.

– Utfordringen er å få grusen til å bli liggende. Får vi den ut nå når det er oppholdsvær kan den forhåpentlig feste seg, sier han.

Les også: Slik kan du unngå gips og krykker!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag