RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pelle Ramone, Stony Crash og Eddie Gestapo i Gatecrashers blir aldri lei av å provosere. Bandets firbeinte manager (nede t.h.) har et avslappet forhold til det hele. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Pelle Ramone, Stony Crash og Eddie Gestapo i Gatecrashers blir aldri lei av å provosere. Bandets firbeinte manager (nede t.h.) har et avslappet forhold til det hele. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

– Rock'n'roll dør aldri!

Gatecrashers- vokalist Stony Crash har lagt drag-antrekket på kleshylla, men vil fortsatt sjokkere. Nå er bandet endelig ute med debutplata.

GRØNLAND: – Jeg veit da f... hva vi spiller egentlig, men det er rock, det er hardt og det er fort. Og så bruker vi masse sort eyeliner.

Lead-gitarist Eddie Gestapo i plateaktuelle Gatecrashers ser skrått bort på bikkja og bestiller en pils. Han bestemmer seg for å utdype litt nærmere.

– Tidligere spilte vi musikk i glam-sjangeren, men nå er det mer sleaze-punk med litt metall, forklarer han.

Trommis Pelle Ramone, som sluttet seg til bandet i sommer, mener på sin side at folk er litt for opptatt av dette med sjanger.

– Det er så lett å bli stempla. Vi er egentlig mye mer pønka enn folk tror, påpeker han.

De to er strålende fornøyd med at østkantbandet i disse dager er aktuelle både med sin første fullengder, «Rock'n'Roll Suicide» og musikkvideo til singelen «Get The Fuck Out». Riktignok er det viktig at gleden uttrykkes i ekte Gatecrashers-stil:

– Stemningen er som den alltid er, den. Vi er forbanna, atale og hyller oss inn i dekadent nihilisme, flirer Gestapo.

Må tåle øl

Siden oppstarten i 2001, er det bare to igjen av den originale besetningen til Gatecrashers. En av dem: vokalisten Stony Crash, kommer løpende bortover Brugata og slenger seg ned i en stol.

– For å spille i Gatecrashers må man først og fremst tåle å få i seg en sånn som denne, sier Crash.

– Og så er det jo bra om man kan spille også, mener Ramone.

I drag på scenen

Nettopp det at de er helt rå til å spille, mener Gestapo iblant blir glemt i virvaret av crazy scene-show, utagerende oppførsel og sorte eyelinerøyne.

– Vi stiller rimelig høye krav til oss selv, selv om folk ikke alltid tror det. Når vi kjører den drøye pakka vi gjør, kan folk lett glemme hvor god trommis Pelle er, eller hvor god vokalist Stony er, sier Gestapo.

Han henviser til at Crash ofte kledde seg i drag på konsertene for å provosere.

– Det resulterte i at alle groupisene mine het Gunnar eller Harald, flirer vokalisten som kan fortelle at dameklærne for øyeblikket er lagt på kleshylla.

– Han synes ikke det var provoserende nok lenger, legger Gestapo foklarende til og uttrykker samtidig en viss redsel for hva vokalisten skal finne på neste gang.

– Mulig jeg kutter av drøvelen min på scenen og svelger den. Du kan aldri vite, truer Crash.

Ut av andedammen

Mannen må nok vente med å ta drøvelen dersom planene om snarlig utenlandsturné skal bli virkelighet.

– Vi kunne tenke oss en tur ut av andedammen nå, sier Gestapo, mens Crash nikker megetsigende.

– Vi tilhører en snever sjanger, så det hadde vært bra å få seg et marked i utlandet også. Drømmen er å kunne leve av musikken uten å måtte gjøre et eneste ærlig dagsarbeid.Mulig jeg kutter av drøvelen min på scenen og svelger den

Stony Crash

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere