RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Det er oppfordringen fra venstrerepresentantene Bent Erik Bakken og Odd Einar Dørum. 
begge FOTO: VIDAR BAKKEN
Det er oppfordringen fra venstrerepresentantene Bent Erik Bakken og Odd Einar Dørum. begge FOTO: VIDAR BAKKEN

– Rydd opp i Bestumkilen!

Mulighetsstudiet for Bestumkilen som bydelsutvalget har utarbeidet, kan bli løftet inn i bystyret.

BESTUMKILEN: Mulighetsstudiet for Bestumkilen åpner for andre aktiviteter enn kun båtopplag i Bestumkilen. Vi møtte venstrerepresentant i bydelsutvalget Bent Erik Bakken og ordførerkandidat Odd Einar Dørum på båtopplagsplassen i Bestumkilen.

Del på Facebook

De var ikke fornøyde med skiltingen ved hovedinngangen som viser at man beveger seg inn på privat område og på eget ansvar. Det står i motsetning til åpningen i gjerdet litt lenger bort som av Friluftsetaten har merket som tursti inn på området.

Skiltingen

– Her oppfører man seg litt som i Blindleia på Sørlandet. Man oppfører seg sosialt så man ikke skal komme på tanken å ta seg inn på området, mens etatens skilting viser spillereglene. Med riktig skilting er dette løsbart. Det er for øvrig et skilt som viser at det er restaurant her, en invitasjon som forteller at det er åpent, sier Dørum.

Lite innbydende

Begge mener de at turstien inn på området kan bli merket.

– En bred markering i asfalten kan vise hvor folk kan gå og bli ledet ut på bryggene og gjennom området. Det kan ikke være slik skiltet at folk skal være utrygge for å bevege seg inn på området. Man går på eget ansvar står det. Betyr det at man kan få noe i hodet? spør Bakken.

Han mener hele området fremstår som rotete og lite innbydende.

– Det innbyr ikke til opphold for andre. Området må mykes opp og gjøres attraktivt. Bryggene her som skal være en del av turstien ifølge skiltingen er fullt av rot og skrammel. Her må det ryddes opp. Området er fortsatt preget av at alternativ bruk ikke er verdsatt, sier Bakken.

– I første omgang er mulig å gjøre noe med turstien, uansett hva mener om området ellers. Det vil jeg ta med meg inn i arbeidet i bystyret, sier Dørum.

Kan drives effektivt

– I mulighetsstudiet for Bestumkilen har vi skissert løsninger som går ut på å utnytte plassen bedre for en større gruppe av befolkningen. Det er ingen konkrete løsninger knyttet til studiet, men det er en skisse som åpner for at flere grupper kan tilgodeses. Det betyr ikke at vi vil fjerne båtopplaget, men at det kan drives mer effektivt. En stor del av båtparken består av mindre båter som enkelt legges i høyden, i for eksempel tre etasjer. Det gjøres mange andre steder. Det kan frigjøre store arealer, kanskje opp til en tredel til halvparten av dagens båtopplag. Vi har muligheten for å oppnå en win-win situasjon, sier Bakken.

– Med sin beliggenhet er dette en perle. Vi må koste på oss en rolig samtale om dette, hvor folk i nærområdet og ulike interesser får komme til orde. Om det nye bydelsutvalget etter valget ønsker å få behandlet mulighetsstudiet, så vil det bli løftet inn i rådhuset, sier Dørum.

Ufortjent motbør

– Båtfolket har en lang historie bak seg i dette området og båtsport er viktig del av friluftslivet. Det må vi ta hensyn til. Jeg har selv hatt ulike båter gjennom mange år i Bestumkilen. Samtidig må vi ut fra en rimelighetsvurdering se på leieforholdene og prisen for dette. Samfunnet subsidierer mange ulike interesser, men når enkelte har båter her til mange millioner kroner så blir det stilt spørsmål om det er grunnlag for sterk subsidiering av for eksempel disse. Samtidig er jeg klar over at mange småbåteiere i dagens situasjon har råd til båt i opplag, sier Bakken.

– Det er en trist sak at for eksempel Oslo Høyre prøver å parkere saken uten at den blir behandlet. På den måten har de hengt ut sin egen leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen og samtidig byrådsleder Stian Berger Røsland som heller ikke har fått gjennomslag for sine tanker om alternativ bruk.

 

LES OGSÅ:

Vil drepe båtlivet i Oslo

Kampen om Bestumkilen

Bruker statens område uten tillatelse

Rideklubb vil ha rytterskole i Bestumkilen

Er dette tilgjengelig for alle?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere