RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det


Beboerne i teltleiren ved Sognsvann vil ikke flytte, og anker kjennelsen om at Statbygg kan fjerne leiren.
Beboerne i teltleiren ved Sognsvann vil ikke flytte, og anker kjennelsen om at Statbygg kan fjerne leiren. Foto: Arkivfoto: Vidar Bakken
Romfolket nekter å flytte fra Sognsvann, og anker kjennelsen som gir Statsbygg rett til å kaste dem ut fra teltleiren.

SOGNSVANN: – Etter vår erfaring skjer det stadig at politiet oppfordrer romfolk som sover i sentrum om å dra til Sognsvann. Samtidig gjør den statlige etaten Statsbygg alt de kan for å jage de derfra. Det er en menneskelig situasjon som er uverdig for samfunnet, sier Bjønnulv Evenrud i organisasjonen Folk er Folk.

LES OGSÅ: – Fengslene vil bli fulle av romfolk

Blir ikke kastet ut

Forrige uke fikk Statsbygg medhold fra Oslo byfogdembete om at man ikke kan overnatte mer enn to døgn på samme sted ved Sognsvann. Det betyr at Statbygg med loven i hånd kan fjerne teltleiren til romfolket.

Imidlertid kan romfolket anke saken, noe de nå har gjort.

Statsbygg har sagt at de ikke ønsker å kaste ut beboerne i leiren før kjennelsen er rettskraftig, med andre ord vil teltleiren bli værende inntil anken er behandlet.

LES OGSÅ: Staten tapte mot romfolket – nå vil de ha dem tvangsflyttet

Nødovernattingen er sprengt

Beboerne selv er fortvilet over det de opplever som jaging rundt i Oslo.

– Så lenge det er lov å komme til Norge så vil vi gjøre det fordi vi ikke har andre muligheter. Vi har heller ingen andre steder å dra i Oslo, annet enn å sove ute i sentrum, sier Ion Georgescu, som bor i teltleiren.

Han forteller at nødovernattingen i byen er sprengt, og at de ikke ser noe annet alternativ enn å sove ulovlig i Sentrum, eller i teltleiren ved Sognsvann.

– Alt vi ønsker er å leve i ro og fred å tjene penger til familiene våre. Vi ønsker ikke å være til bry for noen. Når politiet er her sier de ofte at bare vi holder orden og ikke brenner åpen ild så kan vi være her. Jeg håper at retten også lar oss få lov til det, sier Georgescu.

LES OGSÅ: KRONIKK: «Det er feigt å ikke totalforby tigging»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere