RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Så lenge det er pust i meg skal jeg holde på


GLADE: Rolf Nyhus tok med seg barnebarna Helene (5) og Ulrik (4) Hauge på lanseringen tirsdag. Nå håper han publikum strømmer til under Holmenkolldagene neste år. ALLE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
GLADE: Rolf Nyhus tok med seg barnebarna Helene (5) og Ulrik (4) Hauge på lanseringen tirsdag. Nå håper han publikum strømmer til under Holmenkolldagene neste år. ALLE FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Kollengeneral Rolf Nyhus (70) har vært med å sette farge på løpene siden 1977. Nå oppfordrer han publikum til å ta Holmenkollrennet tilbake.

HOLMENKOLLEN: Rolf Nyhus, som er født, oppvokst og bor på Nordstrand, ble valgt inn i styret i Skiforeningen i 1977 og har siden hatt et brennende engasjement for Holmenkolldagene.

Det tradisjonsrike rennet har satt sitt preg på Oslo i 125 år, men i fjor merket arrangørene en publikumsnedgang.

Ta Kollen tilbake

Han mener at kommende generasjoner har et stort ansvar for å ivareta de stolte tradisjonene rennet har.

– Holmenkollen er et fantastisk anlegg som skal leve i 900 år. Det er viktig at man tar vare på tradisjonene. Det har vært femmil i Kollen i 125 år og publikum har et ansvar å ivareta tradisjonene fremover, sier Nyhus, som omtaler dagen det er femmila i Kollen som Norges andre nasjonaldag.

– Det jubler 17. mai i mine ører 17. mars. Det er to nasjonale dager, sier han.

Æresmedlem

I mai ble også Rolf Nyhus utnevnt æresmedlem av Skiforbundet.

Gjennom Skiforeningens 128 år lange historie er det kun ni personer som tidligere har fått denne hedersbevisningen.

– Når man tenker på at Fridtjof Nansen, Roald Amundsen og Kong Olav er blant de få som har fått den så er dette veldig stort. Jeg er utrolig stolt over det, sier Nyhus, som også brenner for klubben Nordstrand.

– Nordstrand er klubben min. Jeg var internasjonal fotballdommer i 17 år. Det har vært fotball og ski som har vært livstilen min.

– Hvor lenge skal du holde på i Kollen?

– Så lenge det er pust i meg, sier Rolf Nyhus.

Halverer prisen

Arrangørene har tatt grep etter at publikum uteble under fjorårets Holmenkollrenn.

LES ALT OM SKI-VM I OSLO HER

Nå halverer de prisen og håper at flere tar turen neste år.

– Vi har arrangert Holmenkollrennet siden 1883 og det er vinterens 17.mai. I fjor kom ikke det så mange folk som forventet, så vi har valgt å fornye oss, satse på yngre grupper og ha et bedre arrangement, sier Generalsekretær Bente Lier i Skiforeningen.

SE BILDER FRA SKI-VM HER

Styreleder Sverre K. Seeberg, i World Cup nordisk i Holmenkollen har store ambisjoner for rennet som går 15.-17.mars neste år.

– Vi har en ambisjon om 100 000 mennesker oppe i Holmenkollenområdet de tre dagene det varer. Det viktigste grepet vi har tatt er å redusere prisen til under det halve fra i fjor. Holmenkollsøndagen skal igjen bli Norges andre nasjonaldag, sier Seeberg.

Ordfører Fabian Stang mener at arbeidet som blir lagt ned er beundringsverdig.

– Jeg er glad anlegget blir tatt på alvor. Nå skal vi ta tilbake Holmenkollen til byen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere