*Nettavisen* Nyheter.

– Så nesten ut som et drapsforsøk

Vår journalist fikk se en politimann bli slått ned og sparket i Homansbyen i natt. Foto: Foto: Vidar Bakken

Øyenvitnet er fremdeles i sjokk etter at politimannen ble slått ned i Oslo i natt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var mye folk og kaotisk stemning etter overfallet. Foto: Foto: Vidar Bakken

HOMANSBYEN: dittOslos journalist Vidar Bakken hadde vært med de to politifolkene på patrulje hele kvelden, da han brått opplevde at en av dem ble slått ned og alvorlig skadet.

- Det så nesten ut som et drapsforsøk. Det var en sjokkerende opplevelse, sier en rystet Bakken noen timer etter overfallet.

I løpet av natten hadde han blitt godt kjent med de to politifolkene og fulgt dem på mange typer oppdrag. Så tok kvelden en dramatisk vending.

Helt uforberedt

Bakken fulgte med fra den andre siden av gaten da politifolkene ordnet opp i noen uroligheter utenfor puben Trafalgar. Patruljen sto rolig og snakket med tre personer da Bakken gikk nærmere for å få med seg mer.

– Da kommer to personer til stedet. Helt uforberedt blir politimannen slått i bakken av den ene og virker å bli liggende helt stille etter å ha slått hodet i asfalten. Så sparker den andre og tramper på hodet hans, forteller journalisten.

– Dette skjer vannvittig fort. Den kvinnelige kolleagen får kastet seg imellom, og hun får da hindret at de får sparket mer. Da stikker de to gjerningsmenne fra stedet. Slik jeg så det kunne dette endt med regelrett drap, fortsetter han.

Som på film

Vidar Bakken følte det som han var midt i en film. Det ble brått mye tumulter, mange som skulle bry seg og mye hyling og skriking i området.

– Den kvinnelige kolleagen til politimannen satte i gang livreddende arbeid. På grunn av kaoset hadde hun vanskelige arbeidsforhold, men det var heldigvis noen edru personer der som tok ansvar og fikk roet folkemengden, sier Bakken.

Politiet var raskt på plass med flere patruljer og fikk tatt avhør av personer som var på stedet.

– Flere hadde sett hva som hadde skjedd, og det virket som noen visste hvem gjerningsmennene var også. Så vidt jeg skjønte kom alle de involverte fra et privat selskap på Trafalger, sier han.

Les også vår lederartikkel fra februar: «Oslo må den ukontrollerte helgefylla til livs»

Hyggelige politifolk

Bakken hadde vært med politipatruljen på vakt i syv timer da politimannen i 30-årene ble overfalt. Dermed gjorde det ekstra inntrykk å se overfallet.

– Det var to utrolig hyggelige politifolk, som lot meg følge arbeidet deres. Jeg ble kjent med dem og kunne se hvilken knallhard arbeidsdag de har. Det var egentlig en veldig hyggelige kveld med mange både spennede og positive opplevelser, sier Bakken.

Han hadde latt seg imponere over hvor mye patruljen rekker over i løpet av en natt på vakt. Matpausen med matpakke hadde den skadde politimannen for eksempel tatt på fem minutter på et gatehjørne.

– Jeg var nærmest i sjokktilstand da jeg så hvor skadet han ble av angrepet, sier Bakken.

Han har vært i kontakt med ordenssjef Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon både i natt og i formiddag. Kaldal opplyser at tilstanden til politimannen er stabil. Politimannen skal ha fått flere alvorlige bruddskader i ansiktet.

Les også: – Mange ufine folk ute på byen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag