RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Satser stort på språk og kultur


Og en hyggelig avslutning på språkprogrammet ble det. FOTO: ARNE HARALD FOSS
Og en hyggelig avslutning på språkprogrammet ble det. FOTO: ARNE HARALD FOSS
Tirsdag var det fest på Hovseterhjemmet – for å markere at markere at de ansatte har gjennomført et omfattende språkopplæringsprogram.

HOVSETER: I perioden mai 2009 til juni 2010 har Hovseterhjemmet hatt en storsatsing på språk og kultur. I samarbeid med Voksenopplæringen Rosenhoff og med midler fra Vox og Oslo kommune har det vært gjennomført fire omfattende språkkurs.

Skriftlig og muntlig

36 medarbeidere har deltatt og gjennomført disse kursene, av til sammen 56 som ble språktestet.

– Vi har hatt fokus på både kulturforståelse og norsk språk, både skriftlig og muntlig. Det har vært svært gledelig å se at våre flotte medarbeidere har vokst på dette, og at dette har vært nyttig både i møte med vår beboere, pårørende og medarbeiderne. Vi har også stor tro på at dette gir selvtillit til våre medarbeidere, samtidig som vi vokser sterkere sammen som enhet her hos oss, sier daglig leder ved Hovseterhjemmet, Line Ida K. Hagen.

– Mest omfattende

Målet har vært at alle ansatte skulle opp på nivå 3 i norsk, og at det ville stimulere til videre læring og utvikling etter at kurset ble avsluttet.

Kari Gregersen fra Voksenopplæringen på Rosenhoff forteller at språkprogrammet har vært det største og mest omfattende de har gjennomført på èn enkelt arbeidsplass.

– Det har vært en spennende prosess, og Attendo Care Hovseterhjemmet har virkelig lagt til forholdene til rette og frisatt personalet til å gå på disse kursene i arbeidstiden.

– Vi i Attendo Care ser ikke bare på dette som et løft for Hovseterhjemmets beboere, pårørende og medarbeidere, men har også et samfunnsperspektiv. Vi ser at vi har et ansvar for å dyktiggjøre og integrere våre medarbeidere som kommer fra en annen kultur og med et annet språk. Vi har mye spennende å lære av dem, og de har mye å lære av oss. Å jobbe på tvers av kulturer er spennende og utfordrende, sier Hagen.

Blomster og kaker

Latteren sitter løst på avslutningsfesten, og blomster og kaker ble delt ut til både læreren fra Rosenhoff, Spesialkonsulenten fra Sykehjemsetaten Ingrid Køhler Knutsen og til avdelingslederen ved Rosenhoff.

– Vi vil takke alle som har gjort dette mulig, sier daglig leder Line Ida K. Hagen og legger til:

– Både medarbeiderne som har trådt til litt ekstra når de andre var på kurs, lærerne som vært fleksible og inspirerende, VOX og Oslo Kommune for økonomisk tilskudd og alle deltagerne som har gjennomført kurset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere