*Nettavisen* Nyheter.

– Se opp for falske hjemmehjelper

FORFERDET: Eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) synes det er forferdelig at folk misbruker eldres tillit. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Det råder kommunen og eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) brukere av hjemmetjenesten til, etter at en bølge av falske hjemmehjelper har vært på tokt i bydelene Ullern, Nordstrand og Frogner.

Klikk på bildet for å forstørre.

– ALVORLIG: Eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) advarer brukere av hjemmetjenesten mot falske hjemmehjelper.

OSLO: Det har vært flere tilfeller av falske hjemmehjelper i bydelene Frogner, Nordstrand og Ullern den siste tiden, faktisk så mange at kommunen nå oppfordrer eldre brukere av hjemmetjenesten til å se opp for hvem de åpner døra for.Eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) er sjokkert over de falske hjemmehjelperne.

– Det er ganske forferdelig at noen vil misbruke de eldres tillit på denne måten, sier Kvalbein til dittOslo.no.

– Spør etter ID

– Vi oppfordrer alle brukere om å være veldig obs på hvem de åpner opp for. Er det noen man ikke kjenner, så spør etter ID, sier Kvalbein som presiserer at dette skal være gyldig og alltid godt synlig.

En eldre kvinne ble frastjålet et minkpels i sitte eget hjem av falske hjemmehjelper, og det skal være flere penger som også har blitt stjålet.

LES OGSÅ: 84-åring brutalt ranet i eget hjem

Advarer

Bydelene kontakter nå alle brukere av hjemmetjenesten for å infomrere om situasjonen, og Oslo kommune har også lagt ut en advarsel på sine hjemmesider.

De falske hjemmehjelpere har vært av utenlandsk opprinnelse, informerer kommunen om.

– Vi ber alle brukere av hjemmetjenesten om å være ekstra oppmerksomme på at dette har skjedd, og om nødvendig rapportere om mistenkeligheter, sier eldrebyråden som forteller at slike hendelser blir tatt på alvor.

– Det er viktig at de eldre får de tjenestene de trenger, og at de skal være trygge, avslutter hun.

LES OGSÅ: Falsk hjemmehjelp tok 81-årings smykker

Det har foreløpig ikke lyktes dittOslo å få tak i rette vedkommende i politiet, men vi oppdaterer saken fortløpende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.