*Nettavisen* Nyheter.

– Se så mange gaver!

Grefsen-elevene samlet inn mange julegaver til barna som feiret jul på Røde Kors' MARTE-senter.

Ikke alle er like heldige som mange av barna på Grefsen skole. Mange må oppsøke frivillige organisasjoner for å kunne oppleve en tilnærmet lik jul den de fleste feirer hjemme med familien.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Christel Stub

GREFSEN: I slutten av november tok moren til Tobias S. Saupstad, Christel Stub, kontakt med lærer Gry Halland for å høre om klasse 2C på Grefsen skole hadde tid og anledning til å gjøre noe for barna som skulle feire julaften på MARTE Nettverkssenter.

Gry tente på ideen og prosjektet var i gang. Gry tok kontakt med de andre 2. klassene, også de likte ideen og ble med på julegaveprosjekt. Kontakten ble opprettet hos MARTE Nettverkssenter. De syntes det var helt supert og ville veldig gjerne komme oppom skolen å fortelle litt om deres virksomhet og få overrakt gavene fra 2. klassingene til barna som skulle feire jul på MARTE.

Noe å vise frem

I år var det påmeldt 30 barn med mor eller far som skulle feire julaften på MARTE. De frivillige på MARTE Nettverkssenter jobbet hardt for å få denne kvelden til å bli så minneverdig som mulig for barna.

– Det er stor konkurranse blant de frivillige organisasjonene for å få donasjoner som de kan bruke som gaver, så gleden var stor da vi tok kontakt, sier Christel Stub.

MARTE Nettverkssenter har som mål å gi hvert av de påmeldte barna tre gaver hver, slik at de også har noe å vise frem når de kommer tilbake til barnehage og skole etter jul.

Engasjerte

– At dette er en viktig sak for barn å få ta del i er hevet over enhver tvil. At de får et innblikk i en verden som ikke er så rosenrød som deres egen. Det er aldri for tidlig for barn å lære om takknemlighet, omtenksomhet og medfølelse, sier Stub.

Mandag 14. desember kom to representanter fra MARTE til Grefsen skole, og barna hadde forberedt seg godt. De hadde ryddet i skuffer og skap og pakket inn gavene de ønsket å gi bort. Det var helt tydelig at barna hadde tenkt mye på dette, de var veldig engasjerte og spurte mange spørsmål om barna som skulle komme på julaften.

– Det er ingen tvil om at vi lever godt på Grefsen. Fem søppelsekker stappfulle av gaver ble overlevert Martes Nettverkssenter i Urtegata 50, forteller Stub.

Når nissen på julaften spør «Er det noen snille barn her?» Ja, da kan i hvert fall 2. klassingene på Grefsen si «JA» med stolte røster.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag