RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Seniorrettede tiltak prioriteres ikke

– Dessverre ser det ut som om seniorrettede tiltak ikke har den ønskede og nødvendige prioritet hos en del av politikere, sier leder for Seniorsaken Vestre Aker, Per W. Jensen.

VESTRE AKER: Seniorsaken Vestre Aker avholdt sitt årsmøte tirsdag 16. mars.

– Sett i relasjon til det store medlemstallet Seniorsaken nå har i bydelen Vestre Aker var det forventet flere deltakere på årsmøtet. Men den harde kjerne av aktive medlemmer møtte trofast opp, som vanlig. Faktisk var det også flere nye mennesker som tegnet sitt medlemskap på dette årsmøtet, sier leder Per W. Jensen til Akersposten.

– Prioriteres ikke

– Lokallaget Seniorsaken Vestre Aker har også i 2009 vært opptatt av, og arbeidet med, disse lokale utfordringer: Sykehjemsplasser, etablering av Omsorg+miljøer og lovhjemling av seniorsentrene i bydelen. Styret har arbeidet aktivt opp mot politikerne både i bydelen og i bystyret, sier Jensen. – Dessverre ser det ut som om seniorrettede tiltak ikke har den ønskede og nødvendige prioritet hos en del av politikere. Med bakgrunn i den svært positive medlemsutviklingen som lokallaget har hatt i den senere tid, er vi allerede en faktor som både kan og vil være med å påvirke utviklingen i bydelen vår.

Seniorsaken vil derfor både sentralt og lokalt utvikle strategier for å bedre seniorrepresentasjonen i de politisk valgte organer både i bystyret og i bydelene, ifølge Jensen.

– Representasjon er ikke demokratisk med henblikk på en representativ aldersfordeling i de politiske organer. Videre vil vi følge partiene nøye og gi våre medlemmer tilbakemeldinger på hvordan politikerne forholder seg til de saksfelt som spesielt angår seniorene.

Personell for eldrebølgen

Helsepersonell som kan håndtere den stadig voksende eldrebefolkningen var blant temaene på årsmøtet. Lokallaget har etablert et gjensidig fruktbart og nyttig samarbeid med Diakonhjemmets stiftelse.

– Diakonhjemmets høyskole utvikler nå nye eldrerelaterte masterstudier, blant annet vil de utdanne endringsaktører i eldreomsorg. Bakgrunnen for dette er erkjennelsen av at man trenger nyskapende helsepersonell som er utdannet for å møte de utfordringene som den demografiske utviklingen krever. Den eldrebølgen som vi vet vil komme i landet for øvrig om 5 - 10 år, er allerede en realitet i de bydeler som Diakonhjemmet sykehus er lokalsykehus for, påpeker Jensen.

I Vestre Aker er det nå mer enn 2000 personer som er 80 år eller eldre.

Det nye styret

Etter årsmøtet har Seniorsaken Vestre Aker følgende styre: Leder Per W. Jensen, Ragnhild R. Andersen, Else A Holthe Møll, Finn Holden og Ebbe Ording.

 

Les også: Aktive naboer skal gi eldre trygghet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere