– Seriøse aktører driver ikke sånn

Oppsøkende teppesvindlere har blitt et stort problem på Østlandet. Nå vil politiet i Oslo ha tips om bilnumre og personbeskrivelser. ARKIVFOTO/ILLUSTRASJON

Oppsøkende teppesvindlere har blitt et stort problem på Østlandet. Nå vil politiet i Oslo ha tips om bilnumre og personbeskrivelser. ARKIVFOTO/ILLUSTRASJON

Teppeselgere som ringer og møter opp på døren er et sterkt økende problem på hele Østlandet. Politiet advarer nå mot teppesvindlerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Vi gjør alt vi kan for å få tak i teppeselgerne som nå opererer i bydelene våre. Men vi må ha hjelp av publikum som må tipse oss raskt om de blir oppringt eller får selgere på døren, sa stasjonssjefen på Manglerud, Gro Smedsrud, til Nordstrands Blad i juli. Foto: Arne Vidar Jenssen Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

OSLO: Oslo politidistrikt skriver i en pressemelding onsdag at de ønsker konkrete tips om bilnummer og personbeskrivelser for å få satt en stopper for teppesvindelen, som har utviklet seg til et stort problem på Østlandet.

Flere Oslofolk har latt seg lure.

Les mer om det her:
Teppesvindlerne herjer igjen
Får daglige henvendelser fra folk som er svindlet
Verre og verre med teppeselgere
Teppekjøper (84) føler seg rundlurt
Hun skjelte ut teppeselgeren
Ektepar svindlet for 25.000

– Svindel

Teppeselgerne beskrives av politiet som innpåslitne og pågående personer som tar kontakt på telefon. Selv om de avvises, tropper de opp på døren med tepper.

– Historien som ofte går igjen, er at kunden har vunnet et teppe eller at de tilbys tepper fra en butikk som skal legges ned. Teppeselgeren viser til tidligere kjøp av teppe fra en aktuell butikkjede, og virker å være troverdige.

- Teppene som tilbys har lav eller ingen kostnad, og det hele er et forsøk på svindel, forteller politiinspektør Gro Smedsrud som er politistasjonssjef ved Manglerud politistasjon.

Opererer ikke slik

Administrerende direktør Jan Elling Rindli i Hansen & Dysvik forteller at hans firma ikke opererer med telefonsalg eller salg på dørene, og har heller ikke planer om å gjøre dette. Rindli har ikke opplysninger om hvem som tidligere har kjøpt tepper.

– Vi mottar henvendelser hver uke fra mennesker som er utsatt for teppesvindlerne. Så godt som alle har en historie å fortelle hvor våre butikker er brukt. På bakgrunn av antall henvendelser, må teppesvindelen være av stort omfang og mange som lar seg lure, sier han i pressemeldingen.

– Meg bekjent er det ingen av de seriøse teppeutsalgene som driver oppsøkende teppesalg, sier Jan Elling Rindli.


LES OGSÅ: Leder: La dem ikke herje!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.