RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Sett Engebråten på planen!


r: – Ikke utelat permanent utvidelse av Engebråten Ungdomsskole i skolebehovsplanen – her til venstre Erik Skei og Ola Ringsaker foran en av brakkene/paviljongene ved Engebråten. Kristin Tufte Haga
r: – Ikke utelat permanent utvidelse av Engebråten Ungdomsskole i skolebehovsplanen – her til venstre Erik Skei og Ola Ringsaker foran en av brakkene/paviljongene ved Engebråten. Kristin Tufte Haga
– Årets skolebehovsplan har utelatt Engebråten. Brakkeløsninger for alltid kan ikke godtas. Permanent utvidelse må igjen på dagsorden, krever FAU og Foreldreaksjonen.

KJELSÅS: – Det er nå bred enighet om en ny ungdomsskole ved Grefsen vgs. Men selv når den er ferdig ombygget, viser prognosene at det ikke er mange år til det igjen er stappfullt – og vel så det øst i Nordre Aker, slik at brakkene på Engebråten må være i bruk i overskuelig fremtid. De "midlertidige" brakkene er ikke tilfredsstillende som skolelokaler – og heller ikke godkjent etter Forskrift for miljørettet helsevern. Det tilsier at Engebråten på nytt må inn i skolebehovsplanen, slik at utbygging av skolen igjen kan komme på kartet, sier ny FAU-leder (Foreldrearbeidsutvalget) ved skolen, Ola Ringsaker, og får støtte av leder av den FAU-samlende Foreldreaksjonen, Erik Skei.

LES OGSÅ: Stenger brakker på Engebråten

Deputasjon

Tidligere i høst var også FAU og Ringsaker på Rådhuset, for å overbevise politikerne om hvor viktig det er å ikke "slippe" Engebråten: "Engebråten er Oslos største, og sannsynligvis Norges største ungdomsskole, med totalt 676 elever på 8., 9. og 10. trinn. Den er bygget og dimensjonert for 15 klasser, men har i dag 23 klasser. Slik har situasjonen vært i en årrekke. Den store "overbookingen" løses gjennom at åtte klasser holder til i brakker – brakker som allerede var velbrukt da de ble installert ved Engebråten i 2001. Dagens tall viser at seks elever fra Maridalen, Kjelsås, Grefsen eller Disen ikke vil få plass i 8. klasse ved Engebråten høsten 2010. Året etter er tallet over 20" heter det i deputasjonen til FAU.

Planen snart i bystyret

Om kort tid skal skolebehovsplanen behandles av bystyrepolitikerne, etter at den har vært innom bystyrets kultur- og utdanningskomité.

– Tallene over viser også hvorfor det er viktig at rehabiliteringen av Grefsen vgs. starter snarest mulig. Samtidig må den nye planlagte skolen i vest ikke drøye for lenge – Utdanningsetaten har tidligere antydet i 2014/2015. Dersom disse to skolene blir banket gjennom i skolebehovsplanen, må vedtakene følges opp politisk – slik at halvveisløsninger og utsettelser unngås, sier FAU-representantene.

Status for alle skolene

Foreldreaksjonen har i høst også bedt Utdanningsetaten om en redegjørelse for status og planer for alle de forskjellige bydelsskolene ikke minst fordi midlertidige løsninger må på plass frem til nye skoler står ferdige.

LES OGSÅ: Nye skoler som perler på en snor

– Ved Tåsen skole planlegges nye klasserom i tidligere sløydsal/herredssal. Ullevål skole får sannsynligvis også midlertidige paviljonger. Og utredningen av tomten i Ullevålsalleen 43 går sin gang for å avklare om dette er en gunstig løsning. I tillegg vil Kringsjå og Korsvoll skole etter prognosene også få plassproblemer. Det vil ifølge etaten bli drøftet det kommende året sammen med en eventuell justering av inntaksområder – også ut fra hvor tomten i vest vil ligge, avslutter Skei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere