RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Setter skolen i en vanskelig situasjon


Jarle Aabø mener Bogstad skole har havnet i en vanskelig situasjon. FOTO: JOHNNY SYVERSEN
Jarle Aabø mener Bogstad skole har havnet i en vanskelig situasjon. FOTO: JOHNNY SYVERSEN
Dette handler om at 100 foreldre ønsker å bli hørt av skolen, og derfor henvendte de seg til FAU. At åtte FAU-representanter svarer med å trekke seg er rimelig spesielt, sier Jarle Aabø. Han er en av to som ikke ville gå av fra styret.

BOGSTAD: Sammen med det andre gjenværende styremedlemmet ønsket Aabø å bruke tilliten han bli vist da han i høst ble valgt enstemmig inn som styremedlem. Denne uken ble FAU ved Bogstad oppløst. Aabø ønsket at de to som ikke gikk av fra styret, skulle bli supplert av åtte nye. Slik gikk det ikke.

Han mener skolen må legge denne episoden bak seg. Aabø mener det må være mulig å diskutere alle saker på en åpen og ryddig måte.

LES OGSÅ: Gikk av etter foreldreopprør

Når selv ikke FAU er villig til å høre på foreldrene, da har hele skolen et demokratisk problem, sier Aabø.

– Ubegrepelig

– Men det er ikke bare avgåtte FAU-representanter som setter skolen i en vanskelig situasjon. Driftstyret mener utrolig nok at underskriftslister for å fremme synspunkter, er både uhørt og udemokratisk. At noen mener slikt i Norge er ikke til å begripe. Rektor har på sin side definert dette til å være et samarbeidsproblem, noe som selvfølgelig også faller på sin egen urimelighet, sier Aabø.

Når det gjelder de 100 foreldres ønsker om at styreleder Jon Gelius og rektor Ellen Larsen fjerner alderblandet undervising på Bogstad skole, mener Aabø at dette ligger utenfor FAUs kompetanse.

Avhengig av alle

– Men et voksent og profesjonelt FAU sørger for at foreldrenes synspunkter blir hørt og behandlet i de rette organer. Underskriftene er ikke problemet. Problemet er at 25 prosent av foreldrene opplever at de ikke har blitt hørt. De har aldri vært noen trussel for FAU, tvert i mot. Bogstad skole er avhengig av både administrasjonen, FAU og driftsstyret for å fungere, slår Aabø fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere