– Si fra at Fabian Stang står på gjestelista!

SUPERKLAR: André Jerman lover mye moro og mange overraskelser for dem som legger turen til stand up-klubben på Dattera til Hagen denne høsten.

SUPERKLAR: André Jerman lover mye moro og mange overraskelser for dem som legger turen til stand up-klubben på Dattera til Hagen denne høsten. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

Onsdag 17. august er det klart for sesongens første stand up-show på Prøverøret, og komikerne gleder seg til å sette i gang.

GRØNLAND: – Litt rusten etter sommerferien, men superklar for å komme i gang, sier André Jerman, som er kveldens konferansier.

Del på Facebook

Standupklubben Prøverøret ligger i andre etasje på Dattera til Hagen på Grønland. Hver onsdag kommer både kjente og ukjente fjes for å teste nytt materiale, og noen ferskinger prøver seg for aller første gang.

Billig moro

– Ja, det er konseptet. Scenen har lavterskel og er på en måte humorens Urørt. Men store stjerner stikker også stadig innom for å teste ut nye ting, sier Jerman.

Billig er det også, for 60 kroner får publikum to timer standup.

Det lille ekstra

Onsdag står Bjørn Daniel Tørum, Thomas Leikvoll, Joachim Skage, Fred Heggland og Trine Lise Olsen på plakaten, i tillegg er det annonsert med en stor overraskelse.

– Det er alltid hyggelig å starte sesongen med å gi publikum «det lille ekstra»!

Jerman forteller at gjennom hele sesongen dukker det opp folk som ikke står på plakaten, åpen mik-konseptet gjør nemlig at kveldene alltid blir uforutsigbare.

Ansvar for latter

Politikerne har sagt at livet må gå videre og, bedt kulturinstitusjonene om kjøre forestillingene sine som vanlig, etter terrorhandlingene i sommer.

Folket på Prøverøret vil bidra med ironi, humor og smil på veien videre.

– Vi som jobber med humor har et visst ansvar. Vi skal få folk til å le i vanskelige tider også, og jeg tror alle har godt av å ta en pause og bare slappe av og le litt. Så ta en tur til Grønland onsdag, smil med komikerne, og for Oslo, byen vi digger! Jeg tror jammen vi inviterer ordfører Fabian Stang også, han har godt av å få seg en latter nå. Si fra at han står på gjestelista!

Jerman rusler ut fra bakgården til Dattera. Fra å være journalist i Lokalavisene med stand up på si’ valgte André å bli stand up-komiker på heltid for et par år siden.

– Det har gått fint, ja. Masse å gjøre, fulle hus over alt. Stand up er blitt stuerent, og etterspørselen har eksplodert. Jævlig gøy!

Timing is everything.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.