RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Situasjonen er kaotisk


Biler, og fotgjengere. 1450 elever, i tillegg til en barnehage, trafikkerer her hver eneste morgen. Da må man ta hensyn til hverandre, mener FAU på Kjelsås skole.
Biler, og fotgjengere. 1450 elever, i tillegg til en barnehage, trafikkerer her hver eneste morgen. Da må man ta hensyn til hverandre, mener FAU på Kjelsås skole. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
En uke etter at Kjelsås flyttet inn i «gigantskolen» på Engebråten, fortviler trafikkgruppa i FAU.

KJELSÅS: Fotgjengere, syklister og bilister kjemper om plassen i Neptunveien og Kapellveien om morgenen mellom klokka åtte og kvart på ni.

Det til tross for at et sterkt lag av foreldre, skoleledelse, driftsstyre, samferdselsetat, Undervisningsbygg og politi i uken før høstferien oppfordret foreldre om å la bilen stå, og heller følge barna til den nye paviljongskolen som ligger vegg i vegg med Engebråten ungdomsskole. Mens Kjelsås skole bygges om frem til 2012, har i alt 1450 elever mellom 6 og 15 år hverdagen sin her.

Sykkelulykke

LES OGSÅ: Mandag 11. oktober marsjerte Kjelsås-elevene til korpsmusikk, over til Engebråten, der de ble ønsket hjertelig velkommen.

«Kaotisk» er ordet som går igjen når Nordre Aker Budstikke mandag morgen spør foreldre og trafikkvakter fra Kjelsås FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg) om hva de synes om situasjonen. Det blir bekreftet av leder i Trafikkgruppa, Tone Bonnerud.

– Det er stor trafikk, både av foreldre som kjører barna til skolen samt annen trafikk, sier hun.

Mandag og tirsdag ble det igjen delt ut flyers som oppfordrer kjørende til å endre mønster.

– Vi oppfordrer til å prøve å kjøre andre veier enn Kapellveien. Ned Neptunveien vil vi ikke ha noen biler, med mindre det er helt nødvendig, sier Bonnerud.

FAU oppfordrer også syklistene om å holde lavere fart, og viser til at i forrige uke ble en elev påkjørt av en sykkel.

LES OGSÅ: – Ikke kjør barna til skolen

Gode forbilder

Bonnerud oppfordrer også ungdomsskoleelevene til å være gode forbilder for de små, og bruke gangfeltene istedenfor å strene rett ut i veien.

– Ungdomsskoleforeldrene kan gjerne ta en samtale om det hjemme sier Bonnerud.

Hun forteller videre at FAU jobber med å få på plass et fotgjengerfelt også lenger nede i Neptunveien, der elevene må krysse. FAU har også spurt Samferdselsetaten om hvordan det er tenkt at snømåkingen skal foregå, når snøen kommer, og hvor den skal legges for å unngå at det blir enda mindre sikt i krysset Kapellveien/Neptunveien.

 

Vil sikre på Grefsenplatået

KJELSÅS: BU-representant Knut Braaten (Ap) ber om bedre trafikksikkerhet mellom bil, trikk og fotgjengere i krysset Grefsenveien/Lyngåsveien. I forbindelse med at Kjelsås skole er flyttet til Engebråten, er dette nå skolevei for flere elever enn ellers. Uoversiktlig parkering utenfor 7 Eleven tilsier at denne fotgjengerovergangen bør fjernes, og at overgangen ved trikkeholdeplassen bør styrkes, samt redusere farten til 40 km/t, mener Braaten. Saken vil bli behandlet i Miljø-, plan- og samferdselskomiteen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere