*Nettavisen* Nyheter.

– Skal bli fotballstjerne

Ouseman Ali (10) spilte en kjempekamp mot Lillestrøm og minnet litt om Martin Andresen som midtbanestrateg. Foto: Foto: Thomas Granerød

Ouseman Ali (10) er ikke i tvil om hva han skal bli når han blir stor, han skal bli som Messi. Fredag briljerte han og Vålerenga i en vennskapsturnering mot Lillestrøm.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nathan Kolomoni og Kamal Al-Masoudi (høyre) feirer hverandre etter storseieren over Lillestrøm. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

VIF-trener Mounir Al-Masoudi beskriver gutta sine som små fotballartister. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Nathan Kolomoni (10) jubler for scoring mot LSK. Foto: Foto: Thomas Granerød

VALLE: Det var omlag 90 fotballspillere fra Vålerenga og Lillestrøm som samlet seg på Valle Hovin til sesongavslutning og en alrdri så liten vennskapsturnering sist fredag.

I strålende sol og virkelig flott høstvær hadde begge klubbene med seg fire lag med gutter født i år 2000.

Østkantavisa fulgte laget til trener Mounir Al Masoudi og hans meget talentfulle spillere.

Det var liten tvil om at Vålerenga var best i akkurat dette oppgjøret, noe sluttresultatet 5-1 tegner et tydelig bilde på.

En liten Martin Andresen

Ouseman Ali var en spiller som bemerket seg tidlig som lagets klare playmaker og tilrettelegger, og måten han spilte og dirigerte på minnet litt om Vålerenga sin A-lagstrener Martin Andresen da han var spiller;

– Jeg skal bli fotballstjerne akkurat som Messi i Barcelona - og for å klare å bli det så skal jeg trene mange timer hver eneste dag, sier en selvsikker Ouseman til Østkantavisa.

Hvordan var det å vinne over Lillestrøm da?

– Det er jo skikkelig kult å slå Lillestrøm da, vi vant fordi vi er flinke til å samarbeide og alle på laget er skikkelig gode venner, avslutter gutten med ambisjoner og målsettingen i orden.

– Veldig hyggelig

Turneringsleder Monika Sæther som også er trener i Vålerenga, forteller til Østkantavisa at det var Lillestrøm som først henvendte seg til Vålerenga om å kanskje få til en type avslutning på sesongen.

– Det syntes jo vi var veldig hyggelig - ikke minst fordi vi også nå kan slakke litt på det "anstrengte" forholdet som regjerer mellom Vålerenga og Lillestrøm-tilhengerne, sier Sæther.

– Det er videre også snakk om at Lillestrøm kommer til å avholde en samme type vennskapsturnering i deres fotballhall til vinteren, noe jeg håper at kan bli en tradisjon mellom våre klubber, fortsetter Sæther.

– Ble helt rørt

Monika Sæther er selve motoren i dette arrangementet og hun har lagt ned masse tid på selve organiseringen, derfor var det en stor stund for henne da første kamp ble blåst i gang;

– Ja det må jeg si, jeg ble helt rørt jeg, og jeg merket nesten at en tåre kom trillende.

– Veldig, veldig hyggelig å se så mange unge spillere i fri utfoldelse leke seg på en fotballbane - og ekstra morsomt i og med at det var Lillestrøm som var våre gjester, avslutter Sæther til Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.