RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skal de lage luftballongbarnehage?


Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap), er frustrert over at de borgerlige sier nei til barnehage på denne tomten når man har mulighet til å oppføre barnehage uten å berøre friområder.
Nestleder i byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap), er frustrert over at de borgerlige sier nei til barnehage på denne tomten når man har mulighet til å oppføre barnehage uten å berøre friområder. Foto: Foto: Marte Kristiansen
– Jeg er frustrert og irritert over at de borgerlige nok en gang velger boliger fremfor barnehager, sier nestleder i byutviklingskomiteen Tone Tellevik Dahl (Ap).

ST. HANSHAUGEN: Utspillet fra nestlederen kommer i forbindelse med en sak om reguleringsplanen for Akersveien 19 – 25 hvor det er lagt fram to forslag.

Ett forslag med bevaring og nye boliger, og et annet forslag med bevaring og barnehage.

Godt alternativ

Ifølge Tellevik Dahl har bydel St. Hanshaugen i mange år slitt med å finne tomter til barnehager. Hun mener derfor at sjansen til å oppføre en barnehage bør gripes.

– Bydelen har ikke full barnehagedekning, og nå når vi har et godt alternativ, bør vi absolutt gå for dette. Her har vi en tomt som ikke berører friområder, men likevel kommer de borgerlige til å stemme nei til dette forslaget, sier hun oppgitt.

Barn i luftballong?

Tellevik Dahl lurer på hvor Høyre, Frp og Venstre ønsker å etablere barnehager.

– De sier nei til alt som kommer på bordet, så hvor skal de opprette alle barnehageplassene, med mindre de planlegger en luftballongbarnehage, sier hun.

Plan- og bygningsetaten anbefaler også barnehage på tomten. Forslaget kan gi en barnehage for 70 barn, og siden behovet for barnehageplasser skal veie tyngre enn behovet for boliger, faller etatens vurdering på forslag om barnehage.

Stort behov

I bydel St. Hanshaugen er behovet for denne sosiale infrastrukturen stort, og Tellevik Dahl er skuffet over at dette forslaget ikke får gjennomslag.

– Jeg hadde håpet bystyret hadde kommet lenger når det gjelder å se sammenhengen mellom bygging av boliger og det økende behovet for barnehager.

De borgerlige faller innbyggerne i ryggen. De kommer med store ord, og sier at de skal løse dette og at de vurderer barnehager i store boligprosjekter, men så sier de nei til muligheter som dette, sier hun.

Bevaring viktigst

Leder i Byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen (V), mener utbygging av bolig er bedre enn bygging av barnehage på denne tomten.

– Årsaken er at vi mener bevaringen er det viktigste. Byggene i Akersveien, som stammer fra 1830-1860-tallet og utover, trenger en helhetlig bevaring, og da mener vi at et boligprosjekt er bedre enn en barnehage, forklarer han.

Elvestuen mener likevel jobbing mot full barnehagedekning er viktig, og påpeker at det jobbes mye med dette rundt i byen.

– Den jobben som gjøres på dette området er viktig, men vi kan ikke løse det i hver enkelt sak. Det gjøres mye for å skaffe flere barnehageplasser, og det skal vi klare å skaffe uavhengig av dette prosjektet, lover han.


Reguleringsplanen for Akersveien 19–25 skal opp til endelig avgjørelse i bystyret i september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere