RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skal hele Bygdøy bli et eneste stort museum?


Camilla Wilhelmsen (Frp) synes det er helt uforståelig at det skal komme en så streng verneplan for Bygdøy.
Camilla Wilhelmsen (Frp) synes det er helt uforståelig at det skal komme en så streng verneplan for Bygdøy. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen
Camilla Wilhelmsen (Frp) synes den nye verneplanen for rundt 200 eiendommer på Bygdøy er for streng. Forslaget har også skapt harme blant fortvilte beboere.

BYGDØY:  – I Huk Aveny kom det flere utbyggingsprosjekter hvor det ble bygget opp en rekke leiligheter. Da så man at det var et ønske om å bevare Huk Aveny, men nå ser det ut som om saken har vokst over stokk og stein, sier Wilhelmsen.

Et stort museum

Det er over 200 eiendommer som foreslås bevaret og bånnlegges. Hele 96 eiendommer anses som bevaringsverdige, og mange får også begrensinger i utnyttelse som følge av topografi.

Forslaget går ut på å utarbeide en områderegulering som skal sikre kulturminnene og miljøene i området på en bedre måte en dagens lovverk.

Det er Plan- og bygningsetaten som har vedtatt å legge planforslaget til offentlig ettersyn og sende det på høring. Saken skal videre til bystyret for endelig behandling.

– Det er uhørt å skulle gjøre om hele Bygdøy til museum, og å sette så strenge begrensninger for beboernes private grunn, sier Wilhelmsen.

Byggegrense gjennom grunnmur

En av beboerene (som velger å være anonym) er så uheldig at Plan- og bygningsetaten har tegnet ny byggegrense på eiendommen hans som går rett gjennom grunnmuren som forener garasje og huset. Videre er verandaen hans nå utenfor byggegrensen.

– Så hva skjer hvis brann? Og er nå garasje og veranda ulovlig? spør han fortvilet.

Wilhelmsen forstår godt fortvilelsen, og Fremskritspartiet var det eneste partiet som stemte imot forslaget.

– Dette handler om råderett over egen eiendom, og jeg er selvfølgelig skuffet over at Høyre stemte for dette, sier hun og legger til:

– Både byantikvar og Plan- og bygningsetaten bør nå gå i seg selv og tenke på om slike urimelige verneplaner som dette er til kulturvernets beste. Jeg er redd for at folks tillit til systemet svekkes, for det er ikke bra når det blir reist spørsmål ved vernets berettigelse, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere