RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjarne Ødegaard (H) mener hverken skole eller foreldre har noe å frykte, dersom barnehagen blir en realitet. FOTO: Anne Marie Huck
Bjarne Ødegaard (H) mener hverken skole eller foreldre har noe å frykte, dersom barnehagen blir en realitet. FOTO: Anne Marie Huck

– Skal ikke ødelegge ballplassen

Bjarne Ødegaard (H) står fast på at barnehagebyggingen på Uranienborg ikke vil legge beslag på ballplassens arealer.

URANIENBORG: De siste ukene har Lokalavisen omtalt den planlagte barnehagebyggingen på Uranienborghaugen (se faktaboks). Bydelsutvalgets leder Bjarne Ødegaard (H), som støtter byggeplanene, har nå kommet på banen

Må rive for å bygge nytt

Ødegaard vil orientere om at bydelsutvalget har lagt opp til at byggingen ikke skal stå i veien for fremtidig bruk av den populære ballplassen på Uranienborg.

– Politikkens vesen er jo å vekte ulike hensyn, og jeg vil gjøre det klart at det er viktig at både skolens og barnehagens interesser ivaretas. Bydelen har uttalt seg slik det fremgår av bydelsutvalgets uttalelser. Således ligger saken nå til behandling i kommunens ulike etater, som blant andre Omsorgsbygg som vil stå som bygger og eier av den eventuelle nye barnehagen og Plan- og bygningsetaten, sier han.

Når prosjektet er ferdig utredet fremmes bygge- og eventuelt reguleringssak for politisk behandling i byråd og i bystyret der saken endelig avgjøres.

– Flere har hevdet at barnehagebyggingen går utover andre viktige hensyn, som eksempelvis grønne friområder?

– Oslo kommune ved byrådet fører et grøntregnskap, som vi forholder oss til. Vi jobber kontinuerlig for å opprettholde en balanse, så hvis vi bygger på et friområde betyr det at vi må frigjøre et annet tilsvarende areal, sier Ødegaard.

Ingen grunn til bekymring

BU-lederen forteller at de planlegger å rive den andre barnehagen i Uranienborgparken når alle bydelens småbarn som ønsker det er sikret barnehageplass innenfor bydelsgrensen.

Uranienborg skoles ledelse har også gått i mot barneh agebyggingen, på grunn av fremtidige utbyggingsbehov.

Ødegaard mener skolen ikke har noen grunn til å bekymre seg.

- Hva som skal foretas av utbygginger ved skolene fremgår av kommunes skolebruksplan som er en rullerende plan, og jeg er trygg på at byrådsavdelingen for kultur og utdanning hvor barnehave skole sektorene ligger har et bevisst forhold til dette. Skolebruksplanen skal beskrive eventuelle utviklingsbehov Uranienborg skole har og hvordan disse kan innpasses, sier Ødegaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere