RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skal ikke være nakne kvinnekropper


Christian Ringnes slår tilbake mot kritikken rundt skulpturparken.
Christian Ringnes slår tilbake mot kritikken rundt skulpturparken. Foto: FOTO: ANDERS JØRSTAD
Det blir mer landskapspreg enn parkpreg over skulptur- og kultur-minneparken, mener Christian Ringnes.

EKEBERG: Investoren overvar Kulturetatens åpne informasjonsmøte på Sjømannsskolen tirsdag kveld.

– Det var flere folk og mer uro under forrige informasjonsmøte. Mye av bekymringen har vært knyttet til den økte tilstrømningen skulpturparken kan gi. Jeg tror den først blir merkbar på solskinnssøndager når gondolbanen er ferdig, spår Ringnes, som mener en ny avlastningssti kan bøte på problemet.

FOLKEMØTE OM SKULPTURPARKEN: Parkplanene er elsket og hatet

Under ti prosent blir berørt

Milliardæren som vil sponse skulpturparkprosjektet med 300 millioner kroner, forteller til Nordstrands Blad at han har «gitt og tatt» i forhold til protester fra naturvernere og lokalbefolkning.

– Under ti prosent av naturen blir berørt. Mye av dette er krattskog som fram til 1963 ble spist opp av 250 geiter fra området. Bare én prosent av trærne blir felt. Det blir færre skulpturer i den øverste og mest sårbare delen av området. Skulpturopplevelsen blir nå nesten et supplement. Jeg vil heller kalle det et skulpturlandskap, fremfor en skulpturpark. Men det har hele tiden vært viktig for oss at dette skal foregå på naturens premisser, forteller Ringnes.

LES OGSÅ: Det nye planforslaget for Ekebergåsen

Ikke bare nakenhet

Det feminine skal være skulpturparkens grunnidé, og dette fører med seg enkelte misforståelser, ifølge Ringnes.

– Mange tror at skulpturparken bare skal bestå av skulpturer av nakne kvinnekropper i alderen 15 til 25 år. Men det blir flere mer abstrakte tolkninger. «Open book» er en skulptur som er foreslått utplassert. Dette er en skulptur av en åpen bok, og hva kan være kvinnelig med det? Jo, kvinnen kan lese mannen som en åpen bok, forklarer Ringnes til Nordstrands Blad.

– Ferdig i 2012

Etter flere runder med byantikvaren, naturvernere og lokalbefolkning, har Ringnes nå store forhåpninger om at skulptur- og kulturminneparken snart realiseres.

– Det tror jeg veldig på. Nå er det ikke så mye mer å forandre på lenger. Det er politisk flertall for det i bystyret. En del arkeologiske utgravninger vil nok fortsatt være nødvendig, så mine forhåpninger er at parken kan stå ferdig i 2012, runder Ringnes av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere