– Skaper enda mer utrygghet

Ragnhild Trosterud, Olav Hermansen og Laila Børresen mener Romsås flerbrukssenter er et flott tilbud for de eldre. De vil ikke la det dø.

Ragnhild Trosterud, Olav Hermansen og Laila Børresen mener Romsås flerbrukssenter er et flott tilbud for de eldre. De vil ikke la det dø. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Ved nyttår forsvinner Romsås flerbrukssenter på grunn av budsjettkutt i Bydel Grorud. BU-leder Anders Røberg-Larsen (Ap) håper i det lengste på en løsning.

Klikk på bildet for å forstørre.

Anders Røberg-Larsen

ROMSÅS: – Nedleggelse er slett ikke noe vi ønsker, sier Røberg-Larsen.

Han skulle gjerne hatt ekstra penger til videre drift. Men kan ikke love noe.

– 2.desember har vi partimøte hvor vi behandler budsjettet. Kanskje vi vet mer etter dette møtet. Men per i dag er det ikke noen steder vi kan kan hente penger til videre drift. Budsjettet er ennå ikke vedtatt i bystyret. Det er fortsatt mulig å prøve å påvirke der, sier Røberg-Larsen.

– Eneste vi har!

Ragnhild Trosterud sukker oppgitt på benken på formiddagsstille Romsås senter tirsdag formiddag. I dag skal ansatte og brukere tilknyttet flerebrukssenteret få formell beskjed om den videre skjebnen. Ved nyttår er senteret historie. Men Trosterud og de eldre som bruker flerbrukssenteret nekter å lå det dø.

– Dette er det eneste tilbudet eldre på Romsås har! Fra før av er Romsås senter kjent som «dødens senter». Det er ikke noe annet for eldre her. Et senter som ellers fylles av skoleungdom er ikke noe for eldre, sier Trosterud.

Møteplass

Leder i Romsås pensjonistforening Olav Hermansen, og daglig bruker av flerbrukssenteret, Laila Børrresen er enig.

– Dette er møteplassen tl en forening som har 220 medlemmer. Mange bruker senteret. Det er en flott møteplass for eldre med mange tilbud. Det er et sosialt og flott senter. Og det er vårt eneste møtelokale, sier Hermansen.

– Skaper utrygghet

Ifølge Trondsen er det mange eldre på Romsås som føler seg utrygge. Flerbrukssenteret er derfor blitt et trygt alternativ i hverdagen.

– Å legge ned senteret vil skape mye utrygghet. At brukerne skal kjøres til andre steder i bydelen, som for eksempel Ammerud er fullstendig uverdig. Mange kommer til å bli sittende alene og isolerte i sine leiligheter, sier Trosterud mens underskriftslista blir større og større denne formiddagen.

Hun lover at det blir kamp for å beholde senteret.

– Vi gir oss ikke. Vi skal påvirke makta så mye vi kan, sier Trosterud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.