RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skaper trøbbel


Mads Moe (t.v) og Grim Danese, Ullevål-beboere, mener trikken skaper mange farlige situasjoner i Sognsveien. 
Foto: Fredrik Eckhoff
Mads Moe (t.v) og Grim Danese, Ullevål-beboere, mener trikken skaper mange farlige situasjoner i Sognsveien. Foto: Fredrik Eckhoff
– Skaff trikken eget lys og hold fartsgrensene! foreslår Mads Moe og Grim Danese.

ULLEVÅL: De har sett seg lei på trikkenes råkjøring og nesten-ulykkene i Sognsveien.

Både på over- og nedsiden av Kirkeveien har trikken egen trasé i Sognsveien. Moe og Danese, som bor i Sognsveien, ovenfor Kirkeveien, ser til stadighet at det oppstår farlige situasjoner, spesielt ved Kirkeveien. Svært ofte er trikken involvert.

– Syklist fikk panikk

Nylig kjørte de to oppover Sognsveien i bil på vei opp mot Kirkeveien. Det var grønt lys, og de hadde en trikk på venstre side av seg.

– Tre syklister sto og ventet på grønn mann på nedsiden av krysset. De hadde kommet seg halvveis over og gått av syklene, forteller Moe.

– Jeg kjørte kanskje i 40, og trikken kjørte forbi. Selv om de tre syklistene sto der, ga trikkeføreren full pinne. Vi så at to av de syklistene fikk trukket seg tilbake og faktisk gikk helt tilbake over veien igjen, mens den tredje fikk panikk. Hun fikk kastet sykkelen unna trikken i siste øyeblikk, forteller Moe.

Da trikken stoppet ved holdeplassen på oversiden av krysset, stoppet Moe og Danese ved siden av den.

– Vi spurte føreren om han var klar over hva han hadde holdt på å gjøre. Da fikk vi beskjed om å holde kjeft, sier de to.

De tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis det samtidig hadde kommet en trikk farende nedover. Da har myke trafikanter bare en drøy meter mellom trikkene.

– Og her er det lagt opp til at folk skal kunne stå og vente, påpeker de.

Trikken skal frem!

Dette er bare ett av flere eksempler på farlige situasjoner, ifølge Moe og Danese. Stor trafikk i alle retninger og at trikken har forkjørsrett i forhold til alt og alle, skaper mange ubehagelige situasjoner. Bare i løpet av de minuttene Lokalavisens utsendte står ved krysset denne mandags formiddagen, passerer 11 trikker.

– Og fire av dem har tutet, påpeker Danese. Den siste av disse må bruke hornet for å minne en bilfører om at trikken skal kjøre nedover før han kan svinge til venstre i Kirkeveien.

– Hva foreslår dere for at krysset skal bli sikrere?

– Eget lys for trikkene vil hjelpe mye. Dessuten må de holde fartsgrensene, sier de to som mener at hastigheter godt over 70 km/t er vanlig å registrere på trikkene i traseen i Sognsveien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere