RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skaper unødig frykt


Gro Smedsrud.
Gro Smedsrud. Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
Manglerudpolitiet mener feilklassifiseringen er svært uheldig og har bidratt til å skape frykt på Ulvøya.

MANGLERUD: Politiet på Manglerud har fått en rekke henvendelser fra publikum som er bekymret etter at politiet gikk ut med listen over overfallsvoldtekter i Oslo, hvor Ulvøya dukker opp.

– Dette har oppskaket befolkningen i kretsen, og spesielt de som bor på Ulvøya, noe jeg har full forståelse for. Vi har fått telefoner og henvendelser fra folk som skaffer seg voldsalarm og lurer på om de kan gå ut om kvelden. Når man leser i avisen at det har skjedd en overfallsvoldtekt på Ulvøya blir dette mye sterkere enn om man hører om liknende i sentrum, da Ulvøya er et lite og derfor sårbart miljø, sier stasjonssjef Gro Smedsrud.

LES SAKEN: Var ikke overfallsvoldtekt på Ulvøya

– Det er svært beklagelig at en sak som aldri skulle stått på listen over overfallsvoldtekter står der. Det skaper unødvendig frykt i en tid hvor det er mye frykt fra før, legger hun til.

Manglerudpolitiet sier nå at det ikke skal være noen grunn til at man skal føle seg ekstra utsatt på Ulvøya, men oppfordrer til at man tar vanlige forholdsregler for best mulig å ivareta seg selv.

– Det gjelder for øvrig resten av området vårt også, sier Smedsrud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere