RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NEI TIL KUTT : Frode Ersfjord i Frogner SV er irritert over Høyres styring og forsøk på å kutte bydelsbudsjettet med 23 millioner kroner. Foto: Anne Marie HUck Quaye
NEI TIL KUTT : Frode Ersfjord i Frogner SV er irritert over Høyres styring og forsøk på å kutte bydelsbudsjettet med 23 millioner kroner. Foto: Anne Marie HUck Quaye Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

– Skjødesløs styring av Høyre

Leder for SV Frogner, Frode Ersfjord, skjønner ikke hvordan Høyre kan forsvare budsjettkutt på 23 millioner kroner. Færre saksbehandlere hos NAV og mindre til barn og unge blir resultatet.

FROGNER: – Jeg mener det er skjødesløshet at man kommer i en situasjon hvor man skal kutte så mye, sier en indignert leder av Frogner SV, Frode Ersfjord til dittoslo.

Han er særlig bekymret over at Høyre går inn for å kutte 23 millioner i bydelsbudsjettet på punkter som han mener er direkte uunværlige.

Det er blant annet blitt foreslått kutt i 8 stillinger hos NAV.

– Det vil ikke nødvendigvis bli penger spart på sikt. Byrådet har også bedt om bedre oppfølging av sosialklienter, så hvordan skal de klare dette med færre saksbehandlere? undrer Ersfjord.

Les også: Oslo sitter på en enorm gjeldsbombe

Høyres ansvar

– Høyre er ansvarlig med rent flertall i bydelen, og sitter også i byråd. Dette er deres økonomiske politikk overfor bydelene, minner Ersfjord om.

– Kutt i tilbudet til barn og unge,deriblant en stilling på helsestasjonen, vil på sikt kunne føre til økte utgifter hos barnevernet. Det er også et uforsvarlig forslag i forhold til bydelens behov, sier Ersfjord.

Les også: DEBATT: «Bekymringsfulle kutt for ungdom på Frogner»

Ta penger fra OL-potten

Erfsfjord mener det viktigste er at bystyret øker bydelsbudsjettrammene, men ser heller ingen grunn til at man ikke kan hente inn penger fra søknad om Oslo- OL.

– Over 20 millioner kroner er alvorlige kutt, sier Ersfjord, som mener man ikke finner konkrete alternative kuttsteder i et såpass stramt budsjett.

– Det er allerede lite midler å fordele. Et annet kutt forslag som ligger på bordet er omplassering av sykehjemspasienter, noe som SV-politikeren mener er uverdig.

SV støtter både Fellesorganisasjonen om å beholde stillingene hos NAV, samt Fagforbundets krav om å ikke kutte hos barn og unge.

Utsettes trolig igjen

– Dette er ikke noe annet enn et resultat av de budsjettvedtak og rammer som kommer fra bystyret, sier bydelsutvalgsleder og Høyre-politiker Bjarne Ødegaard.

Han sier videre at det ikke nytter å klage på at man burde hatt bedre rammer og mer penger, og mener at kuttene som presenteres er forsvarlige.

–Jeg håper vi får ferdigbehandlet denne budsjettendringen nå, sier Ødegaard, som likevel mener det kan bli utsatt i enda en uke før budsjettet vedtas.

Det ekstraorinære bydelsutvalgsmøtet avholdes i kveld, torsdag 25. juli.

Å ta penger fra OL-pengene mener Ødegaard er riv ruskende galt.
OL er utrolig viktig for å få bedre kår for barn og unge og idretten, mener  Ødegaard.

– For Høyre og Oslo er det helt riktig og nødvendig å få til et OL, sier Ødegaard.

Han tar gjerne en diskusjon med Ersfjord om budsjettet.

Ifølge Ødegaard er det lite sannsynlig at det vil bli vedatt noen nedleggelse av Hamna fritidsklubb.

Les også: Ikke alle byer er så fryktløse som Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere