RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skjenkestopp 00.30 er for tidlig!


SV - her representert i bydelsutvalget ved ekteparet Stein Thoresen og Lill Pleym - mener halv ett er for tidlig skjenkestopp. foto: Kristin Tufte Haga
SV - her representert i bydelsutvalget ved ekteparet Stein Thoresen og Lill Pleym - mener halv ett er for tidlig skjenkestopp. foto: Kristin Tufte Haga
– Skjenkestopp halv ett for Studentenes Hus er for tidlig, og vil bety at festen fortsetter i sentrum, sier Lill Pleym (SV), som med H, Frp og Venstre sa ja til skjenkestopp 2.30.

NYDALEN: SV stemte med de borgerlige partiene når skjenkesaken for Studentenes Hus i Nydalen var oppe i forrige bydelsutvalgsmøte, til blant annet Rødts store overraskelse.

– Må ha lokalt tilbud

– Vi synes også skjenkestopp kl. 2.30 er for sent. Men når det i henhold til reglene kun er to alternativer som gjelder, og det andre er 00.30, så går vi for det første. Skjenkestopp så tidlig som 00.30 vil bety at studentene fortsetter festen i sentrum - og det ønsker vi ikke. Vi har sagt ja til, og er stolte av å være en utdanningsbydel. Da må vi tåle at det også etter skoletid er et tilbud om lokale møteplasser for høyskoleelevene, og hvor det serveres alkohol. Dette er jo heller ikke snakk om ungdom, sier Pleym.

Beboerne vil stoppe 00.30

Skjenkesaken har tidligere vært oppe i bydelsutvalget. Men Næringsetaten mener de ikke har mottatt bydelens uttalelse, og derfor tok Nordre Aker saken opp på nytt forrige torsdag.

Næringsetaten har til og med 30. september i år gitt Studentenes Hus skjenketid til 2.30 -med stenging 03.00. Beboere fra "Solsiden" har overfor bydelspolitikerne ønsket seg skjenkestopp kl. 00.30.

Det ville også Rødt og Arbeiderpartiet, men fikk som nevnt ikke støtte fra de andre partiene. Men bydelsutvalget kommer til å henvende seg til Næringsetaten, hvis det skulle kommer klager på bråk fra de forskjellige studentarrangementene.

I dialog

– Det er også grunn til å gi bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H) skryt for hvordan han har vært med på å dra igang dialog mellom studentene og beboerne i denne saken, sier Pleym.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere