RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skoleåret blir som planlagt


Rektor ved St. Sunniva skole i Akersveien, Geir Erik Moen, forsikrer om vanlig drift av skolen ut 2010.
Rektor ved St. Sunniva skole i Akersveien, Geir Erik Moen, forsikrer om vanlig drift av skolen ut 2010.
Det lover rektor Geir Erik Moen på St. Sunniva skole, etter gårsdagens oppslag i Dagbladet om at 100 elever på skolen kan miste plassen etter valget.

ST. HANSHAUGEN: – Nei, jeg kan desverre ikke si noe mer i dag, sier rektor Geir Erik Moen til Lokalavisen på telefon i morgentimene.

Han refererer foreløpig til informasjon lagt ut på den private skolens hjemmeside, men lover å komme tilbake med mer utfyllende info om skolens fremtid senere i uka.

Bekymret

«De som leste Dagbladets nettavis i går, ble kanskje bekymret over det som sto der. Overskriften «Her kan 100 elever miste skoleplassen sin etter valget» var neppe egnet til å skape ro i de tusen hjem, skriver rektor på skolens hjemmeside.

Rektor forteller videre at alle foresatte skal bli godt informert om situasjonen før media, og han skjønner heller ikke hvordan Dagbladet har fått tak i denne informasjonen.

Dårlig økonomi

Den katolske private skolen er rammet av dårlig økonomi, og fikk i april beskjed av bydelsoverlegen om å forbedre lokalene på skolen.

Uten rehabilitering av bygget stopper statsstøtten opp, og barne-og ungdomsskolen med vel 500 elever, må rehabiliteres for mellom 85 og 150 millioner kroner, men ingen vil ta regningen, melder dagbladet.no.

– Vi kan ikke utelukke en midlertidig stans i skolens drift eller at elevtallet må senkes over lengre tid, men dette er opp til skolestyret, sier skoleråd Gjermund Høeg i Oslo Katolske bispedømme.

Som planlagt

Skoleåret 2009/2010 vil gå som planlagt, forsikrer rektor ved St. Sunniva alle elever og foresatte om på skolens hjemmeside. Det står likevel ingen forsikring om at skolen vil forstette med normal drift etter dette.

Lokalavisen komme tilbake med mer i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere