– Skoleballene har tatt helt av!

BRUKTMARKED: Ballkjole- og dress-salg på Trikkehallen, onsdag f.k. Fra v: Ellen Baardvik, Juni Emilie Baardvik, Elisabeth Nilsen, Rebekka Lund Danielsen og Anne Line Danielsen. Foto: Rita Hoel/Talefoten

BRUKTMARKED: Ballkjole- og dress-salg på Trikkehallen, onsdag f.k. Fra v: Ellen Baardvik, Juni Emilie Baardvik, Elisabeth Nilsen, Rebekka Lund Danielsen og Anne Line Danielsen. Foto: Rita Hoel/Talefoten

At skoleball kan koste veldig dyrt, vet nok mange foreldre. Nok er nok - to mammaer fra Kjelsås har kastet seg på retrotrend, og arrangerer bruktmarked med ballklær.

GREFSEN/KJELSÅS: –Vi synes det er en veldig god ide å gjenbruke de dyre ballkjolene, og selvsagt også dyre dresser. Skoleballene har tatt helt av, og vi hører historier om flere som bruker veldig mange tusen på en slik ballkveld, sier mamma Anne Line Danielsen.

Sammen med Ellen Baardvik, har de begge barn på niende trinn ved Engebråten ungdomsskole, og også barn på tiende trinn.

Les også: Engasjerte unge som bryr seg

Overskudd til klassetur

– Vi hørte om noen som hadde gjort dette et annet sted, og kastet oss på til vinterballet ved skolen. Vi var nok litt sent ute til forrige ball, og derfor trår vi til mye tidligere til nå. Alle som enten har ballkjole eller dress de vil selge, eller trenger å kjøpe, er hjertelig velkommen til Trikkehallen på onsdag, sier Kjelsås-mammaene.

Les også: Nordbergelevene har egen Rosadag

Selve ball-bruktmarkedet begynner klokken fem på ettermiddagen. Kjoler og dresser kan leveres i forkant, eventuelt samme dag. Ti prosent tas i kommisjon, men eventuelt overskudd går direkte til innsamling av klassetur til Berlin, neste vår for niendetrinn ved Engebråten.

Bestem selv prisen

– Den som skal selge bestemmer selv prisen, legger de til.

Barna skal hjelpe til med ball-bruktmarkedet førstkommende onsdag.

– Sosial operasjon

– Vi ønsker at dette kan være et godt tiltak for å dempe kjøpepresset blant de unge, og gjøre gjenbruk til en akseptabel og miljøvennlig handling. Samtidig så kan dette være en sosial operasjon, som kanskje kan bidra til at det blir enklere å ikke ha råd til de nyeste, hippeste, dyreste kjoler eller dresser. Klær som kanskje bare skal brukes en kveld i løpet av livet, sier de driftige mammaene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag