RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådsleder Stian Berger Røsland står fast på å få lagt ned Hersleb.
Byrådsleder Stian Berger Røsland står fast på å få lagt ned Hersleb. Foto: FOTO: Arkiv

– Skolene ikke fulle

Byrådslederen mener de har full kontroll med hvor elevene skal gå etter at Hersleb er lagt ned.

OSLO: Stian Berger Røsland (H) forstår kritikken som kommer og aksjonene som er satt igang. Selv var han og snakket med elevene under «uteundervisningen» sist uke. Men, likevel:

– Plassituasjonen er vi ikke bekymret for. Frydenberg og Fyrstikkalleen er ikke fulle, og vi skal bygge på Sofienberg. Vi har signaler på at dette skal gå bra, sier Røsland.

Han avviser å pusse opp Hersleb.

– Noen ganger tror jeg vi må si at det er bedre å satse på nye bygg fremfor å rehabilitere gamle. Denne saken er et eksempel på det. Å pusse opp vil være en betydelig kostnad for kommunen. Med nye lokaler har vi helt andre muligheter til å tilpasse det til moderne bygningsstruktur og moderne pedagogiske virkemidler, sier Røsland.

– Hva tenker du om protestene?

– Det er forståelig og jeg har full respekt for at et lokalmiljø ønsker å opprettholde det som er kjent. Men å sende elevene ut i midlertidighet i provisoriske anlegg, er ikke bra for læringsutbyttet, sier byrådslederen.

– Det blir langt for elevene å reise til skolen?

– Det er ikke ukjent at en del elever går et stykke til skolen, tar trikk eller buss. Det gjøres i mange områder, sier Røsland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere