RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hodan Ahmed (13), Amanda Gytrup (13) og Ida Kristine Røsten Svedbergh (13) gleder seg til å begynne på ungdomsskolen og få nye venner.
Hodan Ahmed (13), Amanda Gytrup (13) og Ida Kristine Røsten Svedbergh (13) gleder seg til å begynne på ungdomsskolen og få nye venner. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Skolestart. Wow!

Mandag er sommer-ferien ugjenkallelig slutt. Tusenvis av elever skal tilbake på skolebenken. På Engebråten venter en ny hverdag for over 200 elever.

ENGEBRÅTEN/NORDRE AKER: Mandag klokken 12, én uke før skolestart, henges høstens klasselister for åttende trinn opp utenfor Engebråten skole. Dette er fasiten for de neste tre årene på ungdomsskolen. Spent granskes listene én, to og tre ganger, før det konkluderes med fnising og hvining og noen oppgitte sukk.

– Wow, sier jeg til dette, konstaterer Amanda Gytrup (13), mens blikket løper over listene.

– Det er så mange og store klasser. 30 elever i hver klasse, sier hun.

Petter Hovelsrud (13) og Aksel Nesvik (13) trekker på skuldrene.

– Jeg hadde håpet at vi skulle komme i samme klasse, men det gjorde vi ikke. Men vi holder nok kontakten likevel, sier Petter, som likevel tror overgangen til ungdomsskolen blir grei, etter sju år på Grefsen skole.

Ny hverdag

Nesten 6000 grunnskoleelever i Nordre Aker tar mandag skolesekken på igjen, etter ni ukers sommerferie. Fjorårets sjuendeklassinger fra barneskolene Maridalen, Grefsen, Kjelsås og Disen samles på Engebråten ungdomsskole. 234 elever fordelt på åtte paralleller.

– Vi blander elevene som kommer hit for å skape våre egne Engebråten-klasser, sier rektor Merethe Holmen, og forteller at de første ukene vil bli preget av at gode klassemiljøer skal formes.

– Litt lei ferien

Utenfor skolen jubler venninnene Anna Reimen og (13) og Marthe Theodorsen (12) fra Disen. De har kommet i samme klasse.

– Jeg tror det blir morsom å begynne på Engebråten. Det blir sepennende med karakterer, for det har vi ikke hatt før, sier Anna.

At ferien nærnmer seg slutt, gjør ikke så mye.

– Man går litt lei av ferien når den varer så lenge, sier hun.

Ida Kristine Røsten Svedbergh (13) fra Grefsen er fornøyd med den kommende klassen sin. Noen gamle klassekamerater, og noen kjente.

– Men det er ikke så dumt med nye mennesker heller. Da kan man få nye venner og utvide nettverket. Det synes jeg er bra, sier hun.

LES OGSÅ: Engebråten-elever ahr funnet Akerselvaløsning

Etter høstferien flytter Kjelsås skole midlertidig inn i paviljonger på Engebråten. Rektorene Merethe Holmen og Mette Rasmussen mener at det vil gå helt fint.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere