RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Slikt man må regne med

Ulykker som denne er ikke uvanlig i skisammenheng, mener driftssjef ved Trysilfjellet, Jan Lindstad. Nå oppfordrer han alle til å lese skivettreglene, og tar ikke selvkritikk for sine manglende opplysninger om ulykken i etterkant.

TRYSIL: Da lokalavisa Østlendingen første nyttårsdag i år spurte Trysilfjellets driftssjef Jan Lindstad om hvordan året hadde vært ulykkesmessig, unnlot driftsjefen å opplyse om ulykken som gjorde den ene gutten bevisstløs og brakk begge lårbeina på Gard Ulvli Nordal fra Nordstrand.

LES SAKEN: – Beinet sto rett ut fra låret

«Slikt man må regne med», omtalte han det voldsomme sammenstøtet som, i en generell vending.

Utspillet har fått leserne av Østlendingen og andre vitner av ulykken, til å reagere sterkt.

Blindsone-rasteplass

En av grunnene til at skaden i utgangspunktet oppstod, var at noen oppholdt seg i blindsonen i skibakkens bratteste hengkant. Gard er blitt fortalt at de to guttene som satt der var der for å filme folk i svev, noe som var årsaken til at han selv kolliderte med den ene av guttene og brakk begge lårbeina.

– Jeg er også en idiot som har kjørt så fort, men jeg gjorde det for å komme fort ned, sier han, som ikke kunne vite at det befant seg noen på hengets bratteste punkt før det var for sent.

Gard retter ikke skylden mot de to guttene, men mener i alle fall at skisenteret sender feil signaler ved bevisst å unngå temaet.

– Dysset ned

Gard synes ikke det gjør det noe bedre at det virker som om skianlegget i etterkant har prøvd å dysse ned det som skjedde.

– De ønsker å dysse det ned, slik at de skal opprettholde sitt gode rykte. Dette er jo business, jeg skjønner jo det, men det er jo ikke bra. Jeg kjenner også til en ulykke i Hemsedal for en del år siden, der en døde. Det kom jo heller ikke ut da, sier han, litt forsiktig.

Han etterlyser nå at noen tar ansvar for å få inn faste regler for god alpinskikk i skibakkene landet rundt.

– Les skivettreglene

Jan Linstad, driftssjef for Trysil skianlegg, henviser til skivettreglene når han nå kommenterer denne saken, og dernest fraskriver skianleggene ansvaret.

– Det står i skivettregler og på oppslagstavler nesten over alt at man ikke skal oppholde seg i de bratte bakkene. Jeg skjønner bare ikke hvordan vi skal markere med skilt eller lignende, for da kan jo de være en fare også. I de baner har jeg faktisk ikke tenkt, sier han til forslag om bedre skilting.

– Vi prøver hele tida å tenke sikkerhet når vi bygger bakker, men vi får ikke passa på alle, legger han til.

– Hvorfor fortalte du til Østlendingen at dere ikke hadde hatt noen store ulykker, rett etter at ulykken med 15-åringen skjedde?

– Jeg går ikke ut og kommenterer enkeltulykker i pressen, det kommer jeg aldri til å gjøre i fremtida heller. Vi har flere lårbensbrudd i Trysilfjellet hver vinter. Er jo klart at dette er alvorlig, men dette skjer her som på andre steder med ekstremsport involvert.

– Skader det omdømmet til skianlegg med for mange ulykker på seg?

– Ja, sikkerheten vår er viktig for oss. Men nei, jeg tror ikke det er avgjørende. Folk vet at tilfeldige skader skjer i alpinanlegg.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere