RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Representanter for nærmiljøaksjonen føler seg forbigått. Fra venstre Jan Gustav Thrane-Steen, Camilla Lein Damsleth, Jan Eilert Fleischer, Jens Petter Falck og Per Øyvind Hansen.
Representanter for nærmiljøaksjonen føler seg forbigått. Fra venstre Jan Gustav Thrane-Steen, Camilla Lein Damsleth, Jan Eilert Fleischer, Jens Petter Falck og Per Øyvind Hansen. Foto: Foto: Arkiv

– Sludder og pølsevev

Velforeningene langs Ullernchausseen reagerer hardt på byrådets anbefaling av OCCIs byggeplaner.

MONTEBELLO: Byrådet har anbefalt bygging av fem blokker ved Radiumhospitalet som skal inneholde Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark og ny Ullern videregående.

– Jeg leste i Ullern Avis Akersposten at byråd Bård Folke Fredriksen uttalte at man hadde tatt hensyn til naboene. Det er sludder og pølsevev. Politikerne legger seg flate for utbyggerne, sier talsmann for de seks velforeningene som inngår i Aksjon nærmiljø Ullernchausseen, Jan Eiler Fleischer.

Han påpeker at det eneste byrådet har gjort er å bevare noe av siktlinjen fra Montebello.

– Riksantikvaren satte krav om at det ikke skulle være synlige tekniske installasjoner på toppen av de østlige byggene. Dette måtte de bare etterkomme, sier

Grotesk mye

– Ellers gir de blaffen i alt. Trafikkproblemene som ikke er løst er en side av dette, men at politikerne ikke reflekterer over at det i all hovedsak er 26 000 m² med næring som skal bygges. Det er jo grotesk mye, sier Fleischer.

Han trekker videre frem at skolen på 12 000 m² kommer i tillegg.

– Næringsinteressene blir tilgodesett 100 prosent, mens nærmiljøet blir til de grader oversett, sier Fleischer.

– Det er så naivt

Naboene mener at byrådet ignorerer sin egen fagetat, Plan og bygningsetaten som ikke ønsker en slik utnyttelsesgrad. Fleischer sier videre at politikerne gir blaffen i Byantikvaren som ønsker å bevare skolen.

– Bydelsutvalget i Bydel Ullern er negative til størrelsen på prosjektet og som sagt vi i nærmiljøet blir ikke hørt. Byrådet har kommet frem til at resultatet av sammenblanding skole og næringsinteresser skal gjøre elevene til forskere. Det er så naivt at man må være politikere for å gå på den. Rektor Pål Riis er begeistret. Ikke så rart. Her blir han sjef for en pionerskole som ser fint ut på hans CV, tordner Fleischer.

Mest mulig penger

Fleischer og naboene forstår at det blir vanskelig å stoppe prosjektet, men de forlanger at volumet på dette blir redusert.

– Det kan ikke være slik at det bare er byggeinteressene med Oslo Næringseiendom i spissen som skal høres. Her er det bare snakk om å tjene mest mulig penger, sier Fleischer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere