*Nettavisen* Nyheter.

– Slutter heller å følge med på fotball enn å stå bak møkkalaget Enga

Det har skapt voldsomme reaksjoner at Mediehuset dittOslos ansvarlige redaktør ba hele Oslo om å stille seg bak byens eliteserielag. Foto: Arkivfoto

Fotball engasjerer, og supportersinnene er satt i kok etter ansvarlig redaktør i dittOslo Tore Bollingmo tok til orde for økt støtte til Oslos eneste eliteserielag, Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ansvarlig redaktør, Tore Bollingmo, er glad for engasjementet rundt Oslo-fotballen, og mener det bare er bra at enkelte hisser seg opp over hans kommentar. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

OSLO:Nice try Bollingmo. Du må hjem å lære deg om byen din (er du fra Oslo eller innflyttet bonde?) og om fotballen som rører seg her. For du snakker om en utopisk situasjon som byen aldri har vært lenger unna, skriver mangeårig Lyn-supporter Joachim Westher Andersen på dittOslos kommentar om Oslo-fotballen tirsdag.

Og Andersen er slettes ikke den eneste som hisser seg opp over kommentaren. Supportere fra en rekke Oslo-lag har kommentert saken, der ansvarlig redaktør Tore Bollingmo tar et oppgjør med det offisielle Oslos holdning til byens eneste eliteserielag, Vålerenga.

LES HELE KOMMENTAREN HER: «Det er på tide at hele Oslo stiller seg bak Vålerenga»

– Det latterligste jeg har lest

«Det offisielle Oslo; Oslo kommune, Ruter, ordfører og andre må vise den samme patriotismen for Vålerenga som andre norske byer gjør for sine topplag», skriver Bollingmo i sin kommentar.

Og reaksjonene har ikke latt vente på seg. Under ser du noen av kommentarene på saken.

– Slutter heller med å følge med på fotball enn å stå bak møkkalaget enga...SASASA! (Kenneth J. Larsen)

– Kanskje det latterligste jeg har lest på lenge. (Mats Korsnes Mossing)

– Usikker på om jeg skal le eller gråte... Tore Bollingmo viser at han har null forståelse for supporterkultur og konseptet tilhørighet. (Kristoffer Nikolai Andresen)

– Enga er og blir et østkant lag, ikke interessant for borgerskapet. (Bjørn H. Bjørseth)

– Trur dem kan stikke fingeren ett annet sted enn i jorda. Makan til klovner. Er vel på tide at Oslo snur ryggen til Vålerenga. (Ynge Nygård)

– Fullstendig skivebom fra en historieløs Uansvarlig redaktør!! (Aleksander Hammers Nielsen)

Hva med at Bollingmo tar seg en jævla bolle? (Aleksander Godt Humør)

Og det var slettes ikke uventet at temaet ville vekke reaksjoner.

– Det er godt å se at saken engasjerer så sterkt. Det gir jo håp for Oslo-fotballen, sier Bollingmo, som har skrevet et lengre svar til kritikerne i kommentarfeltet på saken.

HVA MENER DU? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET NEDERST I SAKEN!

For mange innflyttere i Oslo

Og Vålerenga-slagordet «en by, ett lag» var også tema på Mediehuset dittOslos Vålerenga-talkshow, Bohemen Live onsdag. Her blir blant annet ordfører Fabian Stang utfordret på å støtte Oslos eneste eliteserielag.

– Vålerenga er jo ganske synlig, men her i byen er det mange innflyttere som har sine lag som favorittlag, og vi har jo også hatt andre eliteserilag i Oslo. Men for å bygge opp en identitet i Oslo så er det viktig at vi klarer å være mange som heier på Vålerenga, sier Stang, som tror det er vanskelig å bygge identitet i Oslo på samme måten som for eksempel Bergen og Trondheim.

– Det er en utfordring i en såpass stor by som Oslo å få til den entusiasmen. De andre stedene du nevner der er jo nærmest som tettsteder å regne, sier Stang.

SE HELE BOHEMEN LIVE HER

Trenger ny stadion

Og selv Klanen mener det er utfordrende å samle hele byen bak ett lag. Likevel sparker også de ballen tilbake til Rådhuset.

– De som sitter hjemme, og de vi møter på arbeidsplasser og utesteder, og som sier «ja, nå går det bra», men som ikke er på kamp. De må ta seg sammen, sier leder av Klanen, Christian Kjellsen til Bohemen Live.

– Fabian Stang og kameratene må hjelpe til å dytte litt på dette stadionprosjektet. Felles for disse andre som er nevnt, er at de har en egen stadion som ligger i byen. Vålerenga har ingen stadion på Oslo øst. Men får de det, da kommer enda flere innflyttere og ser på Vålerenga, sier distriktspolitisk talsmann i Klanen, Morten Nydal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag