RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Søndre Nordstrand blir bare et bedre og bedre sted å bo


HJEMME: Jan Hauger hjemme i Øvre Prinsdal. Han har aldri angret på at han flyttet fra Nordstrand. – Her har jeg alt jeg trenger, det er rolig og fredelig. Jeg har ingen planer om å flytte på meg, sier Hauger.
HJEMME: Jan Hauger hjemme i Øvre Prinsdal. Han har aldri angret på at han flyttet fra Nordstrand. – Her har jeg alt jeg trenger, det er rolig og fredelig. Jeg har ingen planer om å flytte på meg, sier Hauger. Foto: ALLE FOTO: Kristin Trosvik
Nordstrandsmann Jan Hauger ønsket ikke å bruke alle pengene sine på å bo. Dermed flyttet han til Søndre Nordstrand.

NORDSTRAND/SØNDRE NORDSTRAND: I forrige uke fortalte eiendomsmeglere Nordstrands Blad om flere boligkjøpere som gir opp det høye prisnivået på Nordstrand, og vender blikket litt lenger sør.

LES OGSÅ: "Folkevandring" til Holmlia og Stovner

Jan Hauger, kjent for mange som tidligere håndballspiller og nå som ruskengeneral, er ekte nordstrandsmann. Født og oppvokst. Inntil året 1982 da han og hans kone pakket snippsekken og flyttet til Prinsdal.

– Vi bodde da rett bak Statoil på Sæter, i en tomannsbolig. Vi hadde det kjempefint der, men vi ønsket noe større, sier han.

KLIKK HER, OG LES FLERE BOLIGSAKER FRA DITTOSLO.NO

Vurderte Solveien

Friluftsmannen Jan Hauger falt pladask for et nybyggprosjekt i Øvre Prinsdals vei. Et stort hus på nesten 300 kvm og hage, rett ved marka.

– Den gang kostet dette huset 975.000 kroner. Nå er det verdt rundt 5,5 millioner, så veksten er jo utrolig. Vi kikket på et hus i Solveien den gangen også, som kostet 1,7 millioner. Vi kunne ha kjøpt det også, men vi har jo ikke kommet til verden bare for å bo. Vi ønsket penger til andre ting også, hytte og ferier. Jeg har aldri angret.

– Her er det fredelig, grønt og vi har alt vi trenger i nærheten. Tre minutter fra Kolbotn og fem minutter fra Lambertseter i bil. Det er like mange muligheter her som i Solveien, hvis ikke flere. Her spenner jeg på meg skia på trammen og drar rett ut i østmarka, sier Hauger.

Positivt med flere kulturer

Da det flerkulturelle innslaget kom til bydelen, opplevde Jan Hauger og familien det som positivt.

– Min sønn gikk på Hauketo-Prinsdal skole og synes det var moro å lære sanger på urdu og være med på masse morsomme bursdagsselskaper, sier ruskengeneralen. Ikke alle var like positive. Hauger kjenner folk som flyttet fra distriktet.

– Det er jo områder i bydelen som ikke er like bra, men generelt har Holmlia har blitt et fantastisk sted å bo. Også etnisk norske ønsker å bo her. Og vi bor i et flerkulturelt samfunn, så jeg synes det er positivt å bo et sted som reflekterer det. Som ruskengeneral opplever jeg at de nabolag som engasjerer seg og klarer å lage en felles kultur, der blir det veldig bra. De som ikke gjør det og lar skillene vokse og gro, der blir det ikke bra, sier Hauger.

HER KAN DU SJEKKE BOLIGPRISENE DER DU BOR

Livskvalitet

Jan Hauger erindrer den første boligen han kjøpte i 1976. Et 120 kvm stort rekkehus på Furuset.

– Det kostet 56.000 kroner. Det var jo ikke en årslønning en gang, selv den gang, sier Hauger som ikke misunner de som skal inn på boligmarkedet i dag.

Han oppfordrer folk til å tenke seg om før de kjøper.

– Jeg tror mange angrer på at de har brukt alt de har på å bo. Det handler om livskvalitet. Et hus er et hus, kanskje kunne man ha unnet seg flere sydenturer hvis man hadde bodd billigere, sier han og legger til at han tror flere og flere vil få øynene opp for Holmlia-området.

– Det blir mange fine byggeprosjekter i bydelen fremover. Søndre Nordstrand kommer til å bli et kjempeattraktivt sted å bo. Mange har fastgrodde forestillinger om hvordan det er her, Søndre Nordstrand er mye bredere enn mange tror, avslutter Jan Hauger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere