RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Sola er miljøvennlig


Embla Nerland (t.v.) og Frida Reklev er fylkesledere for henholdsvis Oslo og Sør-Trøndelag Natur og Ungdom.
Embla Nerland (t.v.) og Frida Reklev er fylkesledere for henholdsvis Oslo og Sør-Trøndelag Natur og Ungdom. Foto: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Øya er prisbelønnet for sin miljøprofil. Det setter naturlig nok Natur og Ungdom pris på.

MIDDELALDERPARKEN: - Øya er jo den beste festivalen på miljø og det liker vi, sier fylkesleder i Sør-Trøndelag Natur og Ungdom,Frida Reklev.

Sammen med Oslos fylkesleder, Embla Nerland, er hun godt i gang med å plukke søppel i handlegata.

- Jeg jobbet i går også, og det var jo litt kjedelig med været, men ellers er det kjempebra her. Og så er vi mange, så vi er flinke til å peppe hverandre opp, forteller Reklev.

Se bilder: Øyaband torsdag

Festivalen har tatt mange grep for å bli så miljøvennlig som mulig. Blant annet har de inngått samarbeid med Hafslund, som sørger for el-biler til festivalen. Nytt av året er også at festivalen er hundre prosent aggregatfri.

Les også: 5 i farta på Øya

Hafslund har nå avsluttet gravearbeidet i Middelalderparken, og lagt infrastruktur som forsyner Øyafestivalen med permanent strømforsyning i nedgravde kabler. Det betyr at ikke bare den miljøbevisste festivalen blir enda grønnere, men det blir også alle andre arrangementer som holdes i parken i fremtiden.

- At Hafslund bokstavelig talt kan forsyne Øyafestivalen med ren festivalenergi er noe vi har jobbet hardt for å få til, sier Karen Onsager, konserndirektør Kommunikasjon og samfunnsansvar i Hafslund.

Les alt om Øyafestivalen her


I tillegg er det altså en lang rekke frivillige, både i Øyas egen regi og Natur og Ungdom, som plukker og sorterer søppel og generelt sørger for at området er reint og fint.

At det i dag er sol gjør jobben vesentlig enklere.

- Vi merker jo at det er mye søppel etter de store konsertene, og i går var mye av det trampet ned i gjørma. Nå når det er sol er det mye lettere. Du kan si at miljømessig er det bedre med sol, smiler Reklev.

- Og så er det selvfølgelig veldig hyggelig å bidra til at Øya er så miljøvennlig, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere