– Som å hoppe etter Wirkola

F.v Jøran Kallmyr (Frp), Sylvi Listhaug (Frp), Stian Berger Røsland (H), Bård Folke Fredriksen (H), Torger Ødegaard (H) og Kristin Vinje (H).

F.v Jøran Kallmyr (Frp), Sylvi Listhaug (Frp), Stian Berger Røsland (H), Bård Folke Fredriksen (H), Torger Ødegaard (H) og Kristin Vinje (H).

Tirsdag inntok Stian Berger Røsland (H) byrådslederens kontor. Litt forsinka, litt ydmyk, men ved godt mot.

RÅDHUSET: Et par minutter over ni tirsdag morgen dukket fersk byrådsleder, Stian Berger Røsland (H) opp til nøkkelsermoni på byrådslederens kontor.

Flere journalister lurte på om det er god stil å komme for sent første dag på jobb, men avtroppende byrådsleder, Erling Lae, kunne berolige pressa med at dette er helt vanlig.

– Vi viderefører bare an lang tradisjon, smilte han, før Berger Røsland fikk nøkkelen til sitt nye kontor.

– Ikke lett å overta

Stian Berger Røsland er med sine 33 år en av de yngste byrådslederne i Oslo noensinne. At han i tillegg tar over for en av de mest populære fyller han med en god porsjon ydmykhet.– Det blir som å hoppe etter Wirkola. Erling Lae har hatt en posisjon i Oslo som ikke gjør det lett å overta. Men jeg lover å ringe hvis det røyner på, smilte Berger Røsland, med henvisning til sin forgjenger.Lae på sin side var i godt humør under overtakelsen, men påpekte at oppgaven som byrådsleder er en viktig jobb.SE BILDER AV DET NYE BYRÅDET HER– Det er antakeligvis en av de mest spennende jobbene man kan ha ved siden av å være statsråd. Du får mye makt, det må jeg innrømme, men det er ikke så verst det heller, smilte Lae.

Nye folk inn

I forbindelse med overtakelsen av byrådslederkontoret presenterte også Stian Berger Røsland sitt nye byråd.

Til tross for at både KrF og Venstre ble invitert til byrådssamarbeid i forbindelse med den nye konstitueringen er det fortsatt H og Frp som skal regjere hovedstaden.

Ut går byutviklingsbyråd Merete Agerbak Jensen (H), som overlater jobben til partikollega Bård Folke Fredriksen. Fredriksen er i dag gruppeleder for Høyres bystyregruppe og leder av finanskomiteen. Han har også tidligere vært byråd, i perioden 1999 til 2001, da han var byråd for kultur og utdanning, før han gikk over til stillingen som byråd for eldre og bydelene.

Ny finansbyråd blir Kristin Vinje (H). Hun har sittet i bystyret siden valget for to år siden, og kommer fra en stilling leder for forskerskolen Simula School of Research and Innovation.

– Jeg er fornøyd med det nye byrådet, sier Berger Røsland, som i løpet av neste bystyremøte vil komme med en erklæring, der, som skal dreie seg om bedre skole og eldreomsorg og bærekraftig utvikling for byen.

Syliv Listhaug (Frp) går inn som ny nestleder i byrådet, og byrådsavdelingen hun leder vil også endre navn.

Nye ansvarsoppgaver

Listhaug vil nå lede byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester, mens byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard nå også får ansvar for barnevernet. Dette har tidligere ligget inn under Listahugs byrådsavdeling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag